Hoe Te Beschermen Tegen Het Kraken Van Wachtwoorden

Inhoudsopgave:

Hoe Te Beschermen Tegen Het Kraken Van Wachtwoorden
Hoe Te Beschermen Tegen Het Kraken Van Wachtwoorden

Video: Hoe Te Beschermen Tegen Het Kraken Van Wachtwoorden

Video: Hoe Te Beschermen Tegen Het Kraken Van Wachtwoorden
Video: Hoe kraakt iemand een wachtwoord? 2024, Mei
Anonim

Weinig mensen willen dat hun mailbox, forumaccount of sociale media-account wordt gehackt. Vrijwel niemand onderneemt echter stappen tegen dergelijke acties van cybercriminelen.

Hoe te beschermen tegen het kraken van wachtwoorden
Hoe te beschermen tegen het kraken van wachtwoorden

instructies:

Stap 1

Gebruik in wachtwoorden nooit telefoonnummers, geboortedata, bruiloften, autonummers of andere gegevens die bij indringers bekend kunnen zijn.

Stap 2

Verzin geen wachtwoord alleen uit cijfers, tenzij anders onmogelijk (bijvoorbeeld als het een pincode is). Een aanvaller kan zo'n toegangscode oppikken met een conventionele teller.

Stap 3

Gebruik geen wachtwoorden van één woord uit een woordenboek. Onthoud dat de hacker ook verschillende woordenboeken in elektronische vorm heeft, evenals een speciaal programma om alle woorden eruit op te sommen. Introduceer een onkarakteristieke fout in het woord (een fout als "hamyag" in plaats van "hamster" is typisch, maar "hamster" niet) en het zal veel moeilijker zijn om het op te pikken. Als je woorden uit woordenboeken in je wachtwoord wilt gebruiken, combineer dan minimaal drie van hen die niet tot dezelfde categorie behoren (bijvoorbeeld "waterkoker-paard", en het selecteren van een dergelijke combinatie zal erg moeilijk zijn.

Stap 4

Gebruik voor nog meer bescherming afwisselend hoofdletters en kleine letters in uw wachtwoord. Zelfs het wachtwoord "HydroElectRoStation" is bijvoorbeeld moeilijker te vinden, omdat het woordenboek geen informatie bevat over welke letters er in hoofdletters en welke kleine letters zijn. Als u deze techniek combineert met de hierboven beschreven technieken ("CHAINYKKLENLOSHAD"), zal de mate van wachtwoordbeveiliging tegen raden veel hoger zijn.

Stap 5

Om de beveiliging verder te verbeteren, voegt u cijfers toe aan het wachtwoord en, indien toegestaan, leestekens. Bijvoorbeeld: "CHAIN> u3KKleNlo0Sa4db?".

Stap 6

Als u zich registreert op een bepaalde server en het adres van uw e-mailbox aangeeft om de mogelijkheid van wachtwoordherstel te garanderen, zorg dan voor de kwaliteit van de bescherming van deze box. Na het hacken kunnen aanvallers vervolgens alle services hacken waarop u zich hebt geregistreerd met behulp van deze mailbox. Voer daarin, naast het instellen van een complex wachtwoord, een willekeurige combinatie van tekens in als antwoord op de vraag om het te herstellen.

Stap 7

Geef nooit wachtwoorden aan derden, bewaar ze niet op stukjes papier, in een notitieboekje, op je telefoon, in bestanden op je computer. Onthoud ze gewoon. Er zijn verschillende geheugensteuntjes die iedereen kan gebruiken om complexe combinaties van symbolen te onthouden.

Stap 8

En het laatste. Gebruik niet precies die combinaties van tekens die in dit artikel worden gegeven als wachtwoorden, want iedereen kent ze nu. Kom met je eigen.

Aanbevolen: