Hoe Een Tv Op Een Laptop Aan Te Sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe Een Tv Op Een Laptop Aan Te Sluiten
Hoe Een Tv Op Een Laptop Aan Te Sluiten

Video: Hoe Een Tv Op Een Laptop Aan Te Sluiten

Video: Hoe Een Tv Op Een Laptop Aan Te Sluiten
Video: Laptop of tablet via HDMI met TV verbinden - How to (Consumentenbond) 2024, Mei
Anonim

Om de tv als extra laptopmonitor te gebruiken, heb je een speciale kabel nodig. En in sommige situaties kan een set vrij zeldzame adapters nodig zijn.

Hoe een tv op een laptop aan te sluiten
Hoe een tv op een laptop aan te sluiten

Noodzakelijk

videokabel

instructies:

Stap 1

Moderne laptops hebben meestal twee videokanalen. Dit zijn VGA- en HDMI-poorten. Het is natuurlijk logischer om de tv via de HDMI-poort op de laptop aan te sluiten, omdat deze een digitaal signaal kan verzenden in plaats van een analoog signaal. Zoek de juiste poorten op uw tv.

Stap 2

U kunt HDMI-ingang of DVI-connector gebruiken. Hierdoor blijft de kwaliteit van het verzonden signaal behouden. Onthoud dat de DVI-poort geen audio draagt, in tegenstelling tot HDMI. Sluit de tv aan op de laptop. Schakel beide apparaten in.

Stap 3

Pas eerst de instellingen voor je tv aan. Open het instellingenmenu en ga naar het item "Signaalbron". Selecteer degene die u op uw laptop hebt aangesloten (DVI of HDMI). Sommige tv-modellen hebben twee of drie HDMI-poorten. Zorg ervoor dat u het juiste slotnummer selecteert.

Stap 4

Open nu het startmenu in je laptop en ga naar het configuratiescherm. Open het menu Vormgeving en personalisatie. Selecteer "Schermresolutie" in het menu "Scherm". Deze methode om het menu met monitorinstellingen te openen, wordt beschreven voor Windows Seven.

Stap 5

Klik nu met de linkermuisknop op de grafische afbeelding van het tv- of laptopscherm en activeer de opties "Maak deze monitor de belangrijkste". Onthoud dat het op het geselecteerde scherm is dat applicaties als eerste worden gestart.

Stap 6

Selecteer nu een van de opties voor synchrone werking van meerdere displays. Als je alleen het tv-scherm wilt gebruiken, of als je het hebt aangesloten om bepaalde elementen van dichtbij te bekijken, selecteer dan functies. Dubbele schermen. Eenmaal geactiveerd, geven beide displays een identiek beeld weer. Houd er rekening mee dat de resolutie van het tweede scherm hetzelfde is als die van het primaire scherm.

Stap 7

Als u de tv onafhankelijk van een laptop wilt gebruiken, selecteert u de optie "Scherm uitvouwen".

Aanbevolen: