Een Bestand Verkleinen

Inhoudsopgave:

Een Bestand Verkleinen
Een Bestand Verkleinen

Video: Een Bestand Verkleinen

Video: Een Bestand Verkleinen
Video: PresentatieTip #14: Powerpoint-bestand verkleinen 2024, April
Anonim

Het verkleinen van de bestandsgrootte is vooral belangrijk als het bestand per e-mail moet worden verzonden of op internet moet worden gepubliceerd. U kunt bijna elk bestand comprimeren, maar het bestandstype hangt ook af van hoe het formaat wordt gewijzigd.

Een bestand verkleinen
Een bestand verkleinen

instructies:

Stap 1

Het is handig om grote tekstdocumenten van enkele megabytes te comprimeren met behulp van archiveringsprogramma's. Archivators zijn anders, maar de meest populaire was en blijft WinRar. Werken met WinRar is uiterst eenvoudig. Na de installatie komen sommige programmaopdrachten beschikbaar vanuit het contextmenu van het besturingssysteem, dus om een tekstbestand te comprimeren, hoeft u alleen maar met de rechtermuisknop op het pictogram te klikken. Selecteer in het contextmenu dat verschijnt de opdracht "Toevoegen aan archief". Na een paar seconden verschijnt in dezelfde map een archief, dat in de regel meerdere keren minder volume heeft dan het originele bestand.

Stap 2

Afbeeldingen en foto's kunnen ook worden gecomprimeerd, maar het gebruik van een archiver om een foto te comprimeren is bijna nutteloos. Compressie van een foto kan worden gedaan in een grafische editor. Open hiervoor het bestand met Photoshop (GIMP of een andere grafische editor) en selecteer "Formaat wijzigen" in het menu. Met deze tool kun je elke foto verkleinen, bijvoorbeeld een foto van twee megapixels maken van een foto van vijf megapixels. Een afbeelding met een lagere resolutie betekent een kleinere bestandsgrootte. Wanneer u een bestand opslaat, kunt u ook de kwaliteit iets verlagen (visueel zal het bijna onmerkbaar zijn), wat ook van invloed is op de grootte van het resulterende bestand.

Stap 3

Het formaat van audio- en videobestanden kan worden gewijzigd door ze naar een ander formaat te converteren of door het originele bestand in een bestaand formaat te comprimeren. Open hiervoor het bestand in de juiste editor en sla het op met een lagere bitsnelheid, of sla het op als een bestand in een ander formaat..avi-bestanden zijn bijvoorbeeld veel groter dan.mpeg-bestanden en.mp3-bestanden nemen veel minder ruimte in beslag dan.ogg-bestanden.

Aanbevolen: