Hoe Een Gif-bestand Te Verkleinen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Gif-bestand Te Verkleinen
Hoe Een Gif-bestand Te Verkleinen

Video: Hoe Een Gif-bestand Te Verkleinen

Video: Hoe Een Gif-bestand Te Verkleinen
Video: How to reduce GIF filesize without losing quality - Adobe Photoshop CC Tutorial 2024, Mei
Anonim

De verkleining van het animatiebeeld gebeurt op ongeveer dezelfde manier als bij gewone statische jpeg-bestanden. Kleine afwijkingen treden alleen op bij de stapsgewijze animatiebewerking, die kenmerkend is voor sommige programma's.

Hoe een-bestand te verkleinen
Hoe een-bestand te verkleinen

Noodzakelijk

Adobe Image Ready of een ander programma dat het bewerken van geanimeerde GIF-afbeeldingen ondersteunt

instructies:

Stap 1

Download en installeer Adobe Image Ready op uw computer, het wordt meestal automatisch geïnstalleerd met Adobe Photoshop. U kunt ook analogen van dit programma gebruiken, nadat u eerder op internet hebt gezocht en vertrouwd bent geraakt met alle beschikbare functies, voor- en nadelen. Ze hebben allemaal een soortgelijk algoritme voor het bewerken van animatiebeelden. Als u tijdens de installatie wordt gevraagd om bestandskoppeling uit te voeren om het standaardprogramma voor het openen van bepaalde afbeeldingen te selecteren, voert u deze actie uit door naar eigen goeddunken de benodigde items aan te vinken.

Stap 2

Als er geen bestandskoppelingen zijn gemaakt, klikt u met de rechtermuisknop op uw gif-bestand waarvan u het formaat wilt wijzigen. Selecteer de optie "Openen met …" en selecteer in het geopende venster het programma dat u onlangs hebt geïnstalleerd. Als het niet in deze lijst staat, klikt u op de knop "Bladeren" en zoekt u het exe-bestand in de map met de bijbehorende programmanaam in Programm Files.

Stap 3

Selecteer in de applicatie die wordt geopend het menu-item voor het bewerken van afbeeldingen. Selecteer een van de animatiecomponenten in het onderstaande paneel en wijzig het formaat met behulp van de bewerkingstools. Voer deze actie samen met anderen uit, maar houd er rekening mee dat de grootte van de afbeeldingen hetzelfde moet zijn.

Stap 4

Wijzigingen toepassen. Sommige programma's ondersteunen de functie om animatiebeelden in één keer te verkleinen of te vergroten, zonder dat elk onderdeel afzonderlijk hoeft te worden bewerkt.

Stap 5

Gebruik indien nodig extra bewerkingsfuncties om het tijdsinterval voor het wisselen van foto's te wijzigen, een kader toe te voegen, enzovoort. Er zijn ook andere acties beschikbaar voor sommige gif-editors. Wanneer u in Adobe Image Ready werkt, kunt u elk onderdeel van de animatieafbeelding bewerken met Adobe Photoshop door op de juiste conversieknop te klikken.

Aanbevolen: