Een Printercartridge Controleren

Inhoudsopgave:

Een Printercartridge Controleren
Een Printercartridge Controleren

Video: Een Printercartridge Controleren

Video: Een Printercartridge Controleren
Video: Toner Cartridge Printing Defects: Causes and Solutions 2024, April
Anonim

U kunt de printercartridge controleren op bruikbaarheid, zelfs voordat u deze in de printer installeert. Een dergelijk concept als "voetafdruk" zal helpen bij het bepalen van de staat van de cartridge, omdat dit de markering betekent die door de cartridge wordt achtergelaten op een volledig droog en schoon servet. Met dit spoor kunt u de cartridge controleren, zowel voor het tanken als erna.

Een printercartridge controleren
Een printercartridge controleren

Noodzakelijk

  • - patroon;
  • - toner;
  • - schone droge doekjes;
  • - Printer.

instructies:

Stap 1

Als de cartridge zich in de printer bevindt, trekt u deze er eerst voorzichtig uit. Leg vervolgens op een vlakke, harde ondergrond meerdere servetten (4-5 stuks) in één laag. Deze doekjes zijn om twee redenen nodig. Ten eerste zal er een spoor van de cartridge op worden aangebracht en ten tweede vormen ze nog steeds een middel om de cartridge, of beter gezegd, de mondstukplaat te beschermen tegen mechanische schade.

Stap 2

Druk de patroon voorzichtig gedurende 1 seconde tegen het oppervlak van de doekjes. Verwijder de cartridge en onderzoek de resulterende afdruk. Een functionele zwarte cartridge laat een ononderbroken, doorlopende zwarte lijn achter. Een fotocartridge of kleurenmodel laat lijnen van verschillende kleuren parallel aan elkaar achter. Als de inkt in de cartridge droog is, dompelt u, om een afdruk te verkrijgen, de "neus" gedurende tien minuten onder in een speciale reinigingsvloeistof en herhaalt u de procedure.

Stap 3

Controleer de tonercartridge met de printer door een testvel af te drukken. Bij normaal gebruik moet de afbeelding op het vel helder, goed zichtbaar en vrij van inktstrepen en vuil zijn.

Aanbevolen: