Een Printercartridge Opladen

Inhoudsopgave:

Een Printercartridge Opladen
Een Printercartridge Opladen

Video: Een Printercartridge Opladen

Video: Een Printercartridge Opladen
Video: how to refill 12a cartrage in hindi / HP Laserjet P1005 Toner Cartridge Refill 2024, April
Anonim

Het thuis bijvullen van de printercartridge kan de printkosten aanzienlijk verlagen. Er is echter enige vaardigheid voor nodig, anders kunt u de cartridge beschadigen of de printer kapot maken. Voor het tanken kunt u speciale benzinestations of kits gebruiken.

Een printercartridge opladen
Een printercartridge opladen

Noodzakelijk

  • - hervulbare cartridge;
  • - inkt;
  • - spuit met een naald;

instructies:

Stap 1

Het tanken van printercartridges van verschillende bedrijven verschilt aanzienlijk. Epson-cartridges zijn een gewoon inktreservoir. De printkop zelf en het mechanisme zijn in de printer zelf geïnstalleerd. Dit vereenvoudigt het bijvulproces aanzienlijk, terwijl tegelijkertijd de kans op defecten wordt vergroot, aangezien het gebruik van inkt van lage kwaliteit vooral de printeenheid aantast.

Stap 2

Haal de cartridge uit de printer en bedek de inktuitwerpopening onmiddellijk met een stukje tape. Steek vervolgens de gevulde spuit met een naald in het gaatje aan de bovenzijde en giet langzaam de verf erin. Dicht het vulgat af. Verwijder de tape en plaats de cartridge terug in de printer.

Stap 3

HP-inktcartridges zijn geavanceerder omdat de printkop direct is uitgelijnd met het reservoir, wat de printer beschermt tegen inkt van lage kwaliteit. Als het bijvullen niet lukt, wordt de patroon gewoon weggegooid en vervangen door een nieuwe. Verwijder de patroon uit de printer en steek de gevulde spuit met een naald in het bovenste gat. Knijp de inkt langzaam uit en wacht even totdat de inkt zich over het hele oppervlak van de spons heeft verspreid. Voor HP DeskJet kleurencartridges moet u eerst de bovenklep verwijderen. Er zitten 3 reservoirs onder voor verschillende kleuren verf. Bedek de eerste twee gaten en vul de inkt eerst met dezelfde kleur. Pomp vervolgens, na het lijmen van de andere twee inlaten, de inkt in het andere reservoir. Vul de patroon op dezelfde manier door het derde gat.

Stap 4

Bij Canon-cartridges wordt de inkt met een spons in een apart reservoir vastgehouden. Ze worden bijgetankt via de zijopening, die ook als ventilatie dient, dus lijmen is niet nodig. Je kunt ook tanken via een speciaal membraan aan de onderkant van de cartridge. Het is voldoende om er een beetje inkt op te druppelen en de cartridge zal geleidelijk vol raken.

Aanbevolen: