Hoe Te Beginnen Met Scannen

Inhoudsopgave:

Hoe Te Beginnen Met Scannen
Hoe Te Beginnen Met Scannen

Video: Hoe Te Beginnen Met Scannen

Video: Hoe Te Beginnen Met Scannen
Video: Matterport Nederland | Hoe te beginnen als een 3D Scan technicus komt scannen | 3Dvirtueletour.nl 2024, Mei
Anonim

De aanwezigheid van een scanner maakt het leven van een gebruiker die vaak teksten en afbeeldingen moet kopiëren een stuk gemakkelijker. Bestanden die zijn verkregen door te scannen, kunnen worden bewerkt, op een computer worden opgeslagen of op internet worden geplaatst. Werken met dit soort dupliceertechniek kan leuk en interessant zijn als je de juiste software installeert en de scanner zelf goed configureert.

Hoe te beginnen met scannen
Hoe te beginnen met scannen

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - scanner;
  • - Adobe Photoshop of een andere afbeeldingseditor;
  • - Abbyy FineReader.

instructies:

Stap 1

Installeer de software. Veel programma's zijn geschikt voor het scannen van afbeeldingen, ook gratis. Het werkingsprincipe is voor iedereen hetzelfde, dus u kunt het proces onder de knie krijgen aan de hand van het voorbeeld van Adobe Photoshop. Voor tekstbestanden is er Abbyy FineReader. Dit is een betaald programma, maar er zijn bedrijfsversies die aanzienlijk minder kosten. Als je veel met teksten gaat werken, kun je niet zonder een dergelijke ondersteuning.

Stap 2

Controleer voordat u de scanner aansluit of er stuurprogramma's voor zijn. Als het apparaat nieuw is, wordt een driverschijf meegeleverd in het pakket. Als er geen schijf is, ga dan naar de website van de fabrikant, waar stuurprogramma's moeten zijn voor alle modellen die door dit bedrijf worden geproduceerd.

Stap 3

Sluit de scanner aan. Dit kan op twee manieren. De meest gebruikte installatie is een lokale scanner, wanneer het apparaat rechtstreeks op uw computer is aangesloten. Hiervoor is alleen een USB-kabel nodig. Meestal zit het in het pakket. Elke andere kabel met de juiste connectoren is voldoende. Steek een connector in de overeenkomstige sleuf aan de achterkant van het apparaat. De tweede connector wordt aangesloten op een USB-poort op uw computer. Onthoud dat het systeem een nieuw apparaat moet detecteren.

Stap 4

Soms moet u een netwerkscanner installeren. Sluit op dezelfde manier als in het eerste geval de scanner met een USB-kabel aan op uw computer. Ga vervolgens via de knop "Start" naar het "Configuratiescherm" en zoek daarin de functie "Netwerk". Ga via het "Network Control Center" naar de "Bekijk netwerkcomputers en apparaten". Zoek uw scanner in de algemene lijst met apparaten en klik op de knop "Installeren". De installatiewizard wordt voor u geopend. Volg zijn aanwijzingen. De laatste knop waarop u moet klikken, is Gereed. Daarna kunt u met de scanner aan de slag.

Stap 5

Open het programma. Zoek het tabblad "Bestand" in het hoofdmenu. In verschillende programma's wordt het proces gestart door functies met verschillende namen. Het kan gewoon "Scannen", "Haal een afbeelding van een scanner", enz. zijn. In sommige oudere versies van Adobe Photoshop wordt deze functie aangeroepen via de regel "Afbeelding importeren". Soms moet u het type scanner kiezen. In ieder geval zou er een scanvenster voor je moeten verschijnen.

Stap 6

Stel de vereiste parameters in. De interface kan anders zijn, maar er zijn in ieder geval vensters waarin je het afbeeldingstype (kleur of zwart-wit) en resolutie moet instellen. Het programma kan ook aanbieden om de stijl in te stellen. De opties zijn afhankelijk van het doel van de scan en van de kwaliteit van de afbeelding zelf.

Stap 7

Soms heeft het geen zin om het hele document te scannen. In dit geval is de optie "Preview" erg handig. De bijbehorende knop bevindt zich onder het scanvenster. Door erop te klikken, ziet u hoe het document er na het scannen uit zal zien. Selecteer het gewenste gebied of het hele document. Klik op de knop "Scannen" en het proces wordt gestart.

Aanbevolen: