Een Document Afdrukken Op Een Printer

Inhoudsopgave:

Een Document Afdrukken Op Een Printer
Een Document Afdrukken Op Een Printer

Video: Een Document Afdrukken Op Een Printer

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Afdrukken met Word 2023, Februari
Anonim

In computers, in tegenstelling tot typemachines, staat het proces van het maken en bewerken van documenten los van het proces van het afdrukken ervan. De productie van papieren kopieën wordt uitgevoerd door een randapparaat - een printer. Daarom, als met betrekking tot typemachines de vraag "hoe te typen" vreemd zou klinken, dan behoort het met betrekking tot computers tot het gebied van basiskennis.

Een document afdrukken op een printer
Een document afdrukken op een printer

Noodzakelijk

Computer en printer

instructies:

Stap 1

Om ervoor te zorgen dat het proces van het maken van een papieren kopie van een document normaal verloopt, moet u ervoor zorgen dat de printer klaar is voor gebruik voordat u het verzendt om af te drukken. Deze moet eerst in uw besturingssysteem worden geïnstalleerd en op de systeemeenheid worden aangesloten (via een printkabel of netwerkkabel). Ten tweede moet de stroom worden ingeschakeld en is de papierlade uitgerust met voldoende vellen om uw teksten af ​​te drukken. Ten derde moet de cartridge (of cartridges) voldoende toner bevatten (poeder of inkt, afhankelijk van het type printer).

Stap 2

Het document zelf moet ook worden voorbereid om af te drukken. Pas de grootte van de inspringingen vanaf de rand van het vel aan. Naast het uiterlijk van het document, hangt het aantal afgedrukte vellen in een papieren exemplaar ook af van hun waarden. Bovendien variëren de beperkingen op de minimale marges voor verschillende printermodellen - zorg ervoor dat u geen waarden opgeeft die onaanvaardbaar zijn voor uw afdrukapparaat.

Stap 3

Om een ​​geopend document in de afdrukwachtrij van uw printer te plaatsen, selecteert u het overeenkomstige item in het menu van het programma waarmee het is bewerkt. Het kan op verschillende manieren worden geplaatst, afhankelijk van de toepassing die u gebruikt. Om er bijvoorbeeld in een teksteditor van Microsoft Office 2010 bij te komen, moet u op een grote ronde knop klikken, die de fabrikant kantoor noemt - dit opent het hoofdmenu van het programma. Het kan worden geopend door op de toetscombinatie alt = "Afbeelding" + F te drukken. Ga in het menu naar het gedeelte "Afdrukken" - beweeg de muiscursor erover of druk op de "L"-toets. In deze sectie heeft u de keuze uit drie opties - om een ​​voorbeeld te zien van hoe het document eruit zal zien als het wordt afgedrukt, een afdrukdialoogvenster starten of gewoon een afdruktaak verzenden zonder enige vragen.

Stap 4

Als u het afdrukvenster selecteert (druk gewoon op Enter of de "H"-toets), dan kunt u een printer selecteren (als er meerdere zijn) of afdrukken naar een bestand in plaats van een printer bestellen. Bovendien kunt u het aantal exemplaren instellen, dubbelzijdig afdrukken selecteren en de parameters instellen voor het maken van papieren kopieën van alleen afzonderlijke pagina's van het document. Schalen kan hier ook worden geconfigureerd - de grootte van het afdrukbare gebied kan automatisch worden aangepast aan het papierformaat dat u hebt opgegeven, of het aantal documentpagina's dat u hebt opgegeven, kan op elk vel worden geplaatst. Wanneer alle dialooginstellingen zijn voltooid, klikt u op de knop "OK".

Populair per onderwerp