Hoe De Audiocodec Te Achterhalen

Inhoudsopgave:

Hoe De Audiocodec Te Achterhalen
Hoe De Audiocodec Te Achterhalen

Video: Hoe De Audiocodec Te Achterhalen

Video: Hoe De Audiocodec Te Achterhalen
Video: How To Change Video Codec And Audio Codec With VLC Media Player? 2024, April
Anonim

Vermindering van datavolumes van audio- en visuele streams van digitale video wordt bereikt door informatie te comprimeren met behulp van verschillende algoritmen. Om ervoor te zorgen dat alle op de computer geïnstalleerde toepassingen video's kunnen afspelen, worden compressie- en decompressie-algoritmen gemaakt in de vorm van afzonderlijke modules (codecs). Daarom is het vaak voldoende om de audiocodec te achterhalen en te installeren als een video zonder geluid wordt afgespeeld.

Hoe de audiocodec te achterhalen
Hoe de audiocodec te achterhalen

Noodzakelijk

  • - Windows Media Player-applicatie inbegrepen in de Windows-distributiekit;
  • - Gratis VirtualDub-video-editor beschikbaar om te downloaden op virtualdub.org;
  • - Gratis GSpot-software beschikbaar om te downloaden op gspot.headbands.com;
  • is een gratis programma MediaInfo, beschikbaar om te downloaden van de projectpagina mediainfo.sourceforge.net.

instructies:

Stap 1

Ontdek de audiocodec van uw video met behulp van de Windows Media Player-toepassing voor het afspelen van media. Dit programma is opgenomen in distributiepakketten voor de meeste versies van het Microsoft Windows-besturingssysteem Start Windows Media Player. Meestal bevindt de snelkoppeling voor deze toepassing zich in het gedeelte "Entertainment" van het gedeelte "Programma's" van het menu "Start". Selecteer in het hoofdmenu van de speler de items "Bestand" en "Open …" of druk op Ctrl + O. Geef in het dialoogvenster dat verschijnt het videobestand op. Klik op de knop "Openen". De video begint te spelen. Selecteer Bestand en Eigenschappen in het hoofdmenu. Schakel in het dialoogvenster dat verschijnt naar het tabblad "Bestand". Zoek de kolom "Audiocodec". Het bevat de naam van de gebruikte codec of filter.

Stap 2

Krijg informatie over een audiocodec met VirtualDub. Selecteer in het hoofdmenu van de applicatie achtereenvolgens Bestand en Videobestand openen … of gebruik de sneltoetsen Ctrl + O. Selecteer het videobestand in het weergegeven dialoogvenster en klik op de knop "Openen" Klik op de hoofdmenu-items Bestand en "Bestandsinformatie …". Er wordt een dialoogvenster geopend met een samenvatting van de gegevensstromen in het geopende bestand. Zoek in de groep Audiostream-besturingselementen het veld Compressie. Het zal de naam van de audiocodec weergeven.

Stap 3

Ontdek de audiocodec met GSpot. Selecteer in het hoofdmenu de items Bestand en "Open …". Ga in het dialoogvenster "Selecteer bestand(en) om te controleren …" naar de gewenste map en selecteer het doelbestand. Klik op de knop "Openen". Wacht tot het einde van het proces van het ontvangen van informatie door de applicatie. Het tekstvak Codec van de stuurgroep Audio geeft de numerieke identificatie en symbolische naam van de audiocodec weer.

Stap 4

Ontvang audiocodec-gegevens met de gratis MediaInfo-app. Nadat u het hebt gestart, klikt u op het tabblad Details op het veld met de tekst. Er verschijnt een dialoogvenster voor bestandsselectie. Specificeer de geanalyseerde video erin en klik op de knop "Openen". Daarna wordt een rapport gegenereerd en weergegeven op hetzelfde tabblad. Scrol omlaag naar het gedeelte Audio. De velden Formaat, Formaatversie en Formaatprofiel bevatten basisinformatie over de audiocodec.

Aanbevolen: