Een Audiocodec Installeren

Inhoudsopgave:

Een Audiocodec Installeren
Een Audiocodec Installeren

Video: Een Audiocodec Installeren

Video: Een Audiocodec Installeren
Video: How to Install aptX Bluetooth codec on Windows 10 with Download links 2024, Mei
Anonim

Voor normale weergave van video en geluid moeten de juiste codecs zijn geïnstalleerd. Er zijn ook situaties waarin op sommige spelers alleen de videostream wordt afgespeeld, maar er geen geluid is. Dienovereenkomstig moet u extra audiocodecs installeren. Audiocodecs zijn doorgaans opgenomen in het algemene codecpakket en worden samen met de rest geïnstalleerd. Maar er zijn ook aparte audiocodecs die de mogelijkheden voor het werken met audiobestanden uitbreiden.

Een audiocodec installeren
Een audiocodec installeren

Noodzakelijk

  • - Computer met Windows-besturingssysteem;
  • - een set codecs K-Lite Codec Pack;
  • - pakket met audiocodecs AME ACM MP3-codec.

instructies:

Stap 1

Het meest populaire codec-pakket voor het correct afspelen van video en geluid is het K-Lite Codec-pakket. Download het van internet. Het K-Lite Codec Pack is volledig gratis. Houd er rekening mee dat u codecs specifiek voor uw besturingssysteem moet downloaden. Anders kunnen ze niet installeren of werken. Als de gedownloade codecs zijn gearchiveerd, hoeft u ze niet rechtstreeks vanuit het archief te installeren. Pak ze eerst uit naar een willekeurige map.

Stap 2

Dubbelklik met de linkermuisknop op het uitgepakte bestand. De "Applicatie Setup Wizard" zal verschijnen. Laat alle parameters op hun standaardwaarden staan, u hoeft niets te wijzigen. Klik gewoon op "Volgende" in elk venster. Wanneer de codecs zijn geïnstalleerd, start u uw computer opnieuw op. Start vervolgens het videobestand. Als beeld en geluid normaal spelen, dan is alles goed gegaan en hoeft er verder niets te worden geïnstalleerd. Maar er kunnen zich situaties voordoen dat de video normaal wordt afgespeeld, maar er is geen geluid. Dan moet u een extra pakket audiocodecs installeren.

Stap 3

Download het AME ACM MP3 Codec audiocodec-pakket van internet. Codecs zijn geschikt voor elk Windows-besturingssysteem. Deze set codecs wordt gedownload in het archief, pak het gedownloade bestand uit. Maak een Lame-map op de C-schijf. Kopieer daar alle uitgepakte bestanden uit het archief. Houd er rekening mee dat de bestanden naar deze map moeten worden gekopieerd. Als ze zich op een andere locatie bevinden, kan het systeem deze componenten eenvoudigweg niet installeren.

Stap 4

Klik nu op "Start". Selecteer het onderdeel Alle programma's en vervolgens Accessoires. Klik in standaardprogramma's op "Command Line". Typ bij de opdrachtprompt "rundll32 setupapi.dll, InstallHinfSection DefaultInstall 0 C: lameLameACM.inf2" en druk op Enter. Daarna worden de audiocodecs geïnstalleerd. Start uw computer opnieuw op en start het videobestand. Zowel audio als video zouden nu goed moeten spelen.

Aanbevolen: