Kies Je Voor Een Traditionele Netbook Of Een Tablet Met Toetsenbord?

Inhoudsopgave:

Kies Je Voor Een Traditionele Netbook Of Een Tablet Met Toetsenbord?
Kies Je Voor Een Traditionele Netbook Of Een Tablet Met Toetsenbord?

Video: Kies Je Voor Een Traditionele Netbook Of Een Tablet Met Toetsenbord?

Video: Kies Je Voor Een Traditionele Netbook Of Een Tablet Met Toetsenbord?
Video: REVIEW: TZUMI - Universal Bluetooth Tablet Keyboard 2024, Maart
Anonim

De markt voor mobiele technologie biedt steeds meer interessante gadgets die je mee kunt nemen voor werk en ontspanning.

Kies je voor een traditionele netbook of een tablet met toetsenbord?
Kies je voor een traditionele netbook of een tablet met toetsenbord?

Tot voor kort leek een enorme laptop een uitstekende mobiele computer die zakenmensen graag meenamen op reis. Welnu, vandaag kunt u met documenten werken of informatie zoeken op internet vanaf een smartphone en vanaf een tablet, vanaf een netbook en vanaf een laptop. De beste optie voor werk kan echter worden beschouwd als een tablet met een toetsenbord of een netbook, omdat het deze apparaten zijn waarmee u snel teksten kunt typen en op internet kunt werken, terwijl ze het meest compact zijn en het laagste gewicht hebben. Laten we eens nadenken over wat we kunnen kiezen uit deze twee opties: een netbook of een tablet met een toetsenbord. Waarin verschillen ze en hoe lijken ze op elkaar?

Om te beginnen zal ik een voorbehoud maken dat ik in de toekomst meer of minder budgetapparaten zal bedoelen die beschikbaar zijn voor de meest uiteenlopende kopers.

Dimensies en gewicht

Voor werk zijn tablets en netbooks met de grootst mogelijke schermgrootte het handigst. In dit opzicht zijn ze vergelijkbaar - u kunt modellen vinden met een schermgrootte van ongeveer 10-11 inch, waarmee u comfortabel documenten kunt lezen en bewerken, video's kunt bekijken en zelfs presentaties kunt houden met zakelijke partners.

Natuurlijk is het gewicht van tablets met toetsenbord wat lichter dan die van netbooks, maar dit verschil is klein.

Besturingssysteem en toepassingen

Meestal worden netbooks verkocht met een vooraf geïnstalleerd besturingssysteem van de Windows-familie, tablets kunnen worden geselecteerd voor Android of Windows. Het bedienen van de gadget in beide versies levert geen problemen op voor een ervaren gebruiker, en veel programma's voor werk en entertainment maken beide gadgets uitwisselbaar.

Perifere connectiviteit

Maar in dit opzicht winnen traditionele netbooks nog steeds, omdat ze een groot aantal USB-connectoren hebben, dat wil zeggen dat er meerdere apparaten tegelijkertijd op kunnen worden aangesloten voor comfortabeler werk (bijvoorbeeld een muis en een printer, enz.).

ROM en andere vulling

In dit opzicht profiteren ook traditionele netbooks, omdat ze zijn uitgerust met gewone notebook-harde schijven (ongeveer 300-1000 GB groot). In tablets is de gebruikelijke grootte van ROM ongeveer 4-32 GB intern geheugen en 4-128 geheugenkaarten. De prestaties van de apparaten zijn niet fundamenteel anders.

In plaats van een totaal

Natuurlijk moet worden opgemerkt dat de keuze altijd bij de toekomstige gebruiker van het apparaat blijft. Hij is het die zijn behoeften, verwachtingen en materiële mogelijkheden objectief kan inschatten. Maar! Ik moet zeggen dat fabrikanten niet stil zitten. In plaats van conventionele netbooks krijgen we steeds vaker apparaten aangeboden die de voordelen van netbooks en tablets combineren met toetsenborden - netbooks met een touchscreen en een kleine harde schijf. Deze nieuwe netbooks zijn lichter dan hun voorgangers, maar net als hun oudere broers hebben ze alle mogelijkheden die de moderne gebruiker nodig heeft, waardoor ze steeds competitiever worden.

Aanbevolen: