Hoe Kies Je Een Toetsenbord Voor Je Computer

Hoe Kies Je Een Toetsenbord Voor Je Computer
Hoe Kies Je Een Toetsenbord Voor Je Computer

Video: Hoe Kies Je Een Toetsenbord Voor Je Computer

Video: Zo bouw je jouw eigen gaming pc 2022, September
Anonim

Het kiezen van een toetsenbord voor een computer van vandaag is erg interessant, omdat de verscheidenheid aan modellen verbazingwekkend is.

Hoe kies je een toetsenbord voor je computer?
Hoe kies je een toetsenbord voor je computer?

Tegenwoordig kun je veel modellen toetsenborden vinden - van futuristisch, gaming, met een extra scherm en programmeerbare toetsen tot kleine die handig zijn om overal mee naartoe te nemen, met een minimum aan opties.

Het is de moeite waard om de volgende parameters te overwegen:

1. Verbindingsinterface:

De meeste toetsenborden zijn beschikbaar voor aansluiting op PS/2- of USB-poorten. Maar een bepaald moederbord van een computer of laptop heeft misschien niet een van deze poorten (oudere moederborden hebben meestal geen USB, moderne hebben misschien geen PS / 2).

2. Grootte en aantal sleutels

Alle toetsenborden kunnen grofweg in twee typen worden verdeeld - compact en full-size. De eerste mist meestal een numeriek toetsenblok, het lijkt meer op een compact laptoptoetsenbord. Het is handig om dergelijke toetsenborden mee te nemen om op een tablet te werken of aan te sluiten op een computer als er niet genoeg ruimte op de tafel is voor een gewoon toetsenbord. Als je veel rekent, gebruik je hoogstwaarschijnlijk een numeriek toetsenblok, wat betekent dat je beter een volledig toetsenbord kunt kiezen.

3. Vorm, ontwerpkenmerken, doel

Het is ook het overwegen waard om te kiezen tussen een normaal rechthoekig en een ergonomisch toetsenbord (ze verschillen in een gebogen vorm, verdeling van het toetsenbord voor rechter- en linkerhand). Maar, zoals het mij lijkt, moet de keuze tussen gewoon en ergonomisch worden gemaakt, alleen geleid door hun eigen smaak en gemak. Dit geldt ook voor het werkingsprincipe van de toetsen (mechanisch, membraan) - verschillende soorten toetsen hebben verschillende onderdompelingsdiepten. En hoewel het mechanische type betrouwbaarder is, moet er rekening mee worden gehouden dat dergelijke toetsenborden luidere toetsklikken en een grotere onderdompelingsdiepte hebben (het membraantype heeft een geringe onderdompelingsdiepte en een stiller geluid).

Wat het doel betreft, kunnen gaming-toetsenborden worden onderscheiden. Dergelijke toetsenborden zijn functioneler, in het bijzonder hebben ze extra programmeerbare toetsen, een extra scherm voor het weergeven van informatie over het spel, ze verschillen meestal in ontwerp en verhoogde sterkte, evenals de snelheid van het herkennen van toetsaanslagen en hun combinaties.

4. Mooie toetsenborden

Zoek naar ongebruikelijke toetsenborden zoals flexibel en waterdicht. Liefhebbers van drinken en het morsen van thee op de computer, ze zullen erg handig zijn. Aanraaktoetsenborden en toetsenborden met een touchpad (zoals een laptop) kunnen ook handig zijn. Het verlichte toetsenbord is handig voor computernachtbrakers. Ook beloven de uitvinders ons al enkele jaren om op de brede verkoop een virtueel toetsenbord uit te brengen, wat een laserprojectie op een tafel is.

hoe kies je een toetsenbord voor een computer of laptop
hoe kies je een toetsenbord voor een computer of laptop

Populair per onderwerp