Hoe De Taakbalk Te Wissen

Inhoudsopgave:

Hoe De Taakbalk Te Wissen
Hoe De Taakbalk Te Wissen

Video: Hoe De Taakbalk Te Wissen

Video: Hoe De Taakbalk Te Wissen
Video: De opmaak van de taakbalk aanpassen in Windows 10 2024, Mei
Anonim

Het wissen van het bureaubladitem "Taakbalk" van een computer met Microsoft Windows kan op verschillende manieren worden gedaan, gerelateerd aan standaard OS-tools.

Hoe de taakbalk te wissen
Hoe de taakbalk te wissen

instructies:

Stap 1

Roep het hoofdmenu van het Windows Vista- of Windows 7-besturingssysteem op door op de knop "Start" te klikken om de bewerking van het opschonen van het bureaubladitem "Taakbalk" uit te voeren en ga naar het item "Configuratiescherm".

Stap 2

Vouw het knooppunt Vormgeving en personalisatie uit en vouw de koppeling Taakbalk en Startmenu uit.

Stap 3

Selecteer het tabblad "Meldingsgebied" van het dialoogvenster dat wordt geopend en schakel de selectievakjes op de systeempictogrammen van de geselecteerde programma's uit.

Stap 4

Roep het dialoogvenster "Configureren" op door op de knop met dezelfde naam te klikken en roep met de rechtermuisknop het contextmenu van het te verwijderen pictogram op.

Stap 5

Geef de opdracht "Verbergen" op en bevestig de uitvoering van de opdracht door op de knop OK te drukken.

Stap 6

Sla de geselecteerde wijzigingen op door op de knop "Toepassen" te klikken en bevestig uw keuze opnieuw door op de knop OK te klikken.

Stap 7

Herhaal de bovenstaande procedure voor elk geselecteerd toepassingspictogram, maar onthoud dat een volledige reiniging alleen mogelijk is na het verwijderen van het programma zelf (voor Windows Vista).

Stap 8

Roep het hoofdmenu van het Windows XP-besturingssysteem op door op de knop "Start" te klikken om de procedure voor het opschonen van het bureaubladitem "Taakbalk" uit te voeren en ga naar het item "Uitvoeren".

Stap 9

Voer de waarde regedit in het veld "Openen" in en bevestig de lancering van het hulpprogramma voor de registereditor door op OK te klikken.

Stap 10

Vouw de tak HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindows CurrentVersionPoliciesExplorer uit en open het menu Bewerken in de bovenste werkbalk van het toepassingsvenster.

Stap 11

Wijs de opdracht Nieuw aan en selecteer de optie DWORD.

Stap 12

Voer de waarde NoTrayItemsDisplay in als de naam van de parameter die moet worden gemaakt en "1" in de regel "Value".

Stap 13

Sluit het hulpprogramma Register-editor af en start uw computer opnieuw op om de geselecteerde wijzigingen toe te passen (voor Windows XP).

Aanbevolen: