Hoe De Taakbalk In Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe De Taakbalk In Te Schakelen
Hoe De Taakbalk In Te Schakelen

Video: Hoe De Taakbalk In Te Schakelen

Video: Hoe De Taakbalk In Te Schakelen
Video: Windows 10 - How to Hide the Taskbar 2024, April
Anonim

De taakbalk in de grafische interface van Windows is een streep die zich standaard onderaan het bureaublad bevindt. Het toont zeer belangrijke interface-elementen - de "Start"-knop, pictogrammen van vensters van actieve applicaties en een "lade" met een klok en pictogrammen, die van tijd tot tijd informatieve meldingen afgeeft. Het uitschakelen van de taakbalk is niet voorzien in de OS-instellingen, maar door onvoorzichtigheid kan de gebruiker zulke parameters instellen voor de weergave dat het paneel moet worden gezocht en teruggebracht naar zijn gebruikelijke vorm.

Hoe de taakbalk in te schakelen
Hoe de taakbalk in te schakelen

instructies:

Stap 1

Als het paneel helemaal niet zichtbaar is op het scherm, bevindt het zich mogelijk in een modus die het verbergt. In deze staat verschijnt het paneel alleen wanneer u de muisaanwijzer eroverheen beweegt, het OS-hoofdmenu oproept of, indien nodig, een melding van een actieve toepassing weergeeft. De eenvoudigste manier is om het op het scherm te roepen door op de Win-knop of de Ctrl + Esc-toetscombinatie te drukken. Klik onmiddellijk daarna met de rechtermuisknop op de lege ruimte op het paneel en selecteer Eigenschappen in het contextmenu. Schakel het selectievakje "De taakbalk automatisch verbergen" uit - dit is de derde van de bovenste instelling op het tabblad "Taakbalk" dat standaard wordt geopend. Hier kunt u de positie van het paneel wijzigen - plaats het verticaal langs de linker- of rechterrand van het bureaublad of erboven. Hiervoor is de vervolgkeuzelijst "Positie van de taakbalk op het scherm" bedoeld. Klik vervolgens op OK en het paneel zal zich niet langer voor u verbergen.

Stap 2

Als de verberginstelling van de taakbalk is uitgeschakeld, kan deze ook praktisch onzichtbaar zijn als de breedte wordt gewijzigd in de minimaal mogelijke grootte. In dit geval mag er slechts een smalle strook van één pixel van het paneel overblijven, waarop het onmogelijk is om pictogrammen, knoppen of uren te onderscheiden. Om terug te keren naar de normale afmetingen, beweegt u de muisaanwijzer over deze strook. Je weet dat je het precies hebt gepositioneerd door de aanwijzer te veranderen - het wordt een tweekoppige verticale pijl. Druk op dit moment op de linkermuisknop en sleep de rand van het paneel naar het midden van het scherm tot de gewenste afstand van de rand.

Stap 3

Om deze ongemakken in de toekomst te voorkomen, moet u de positie ervan corrigeren nadat u klaar bent met het corrigeren van de onjuiste weergave van de taakbalk. Dit kan worden gedaan via het contextmenu van het paneel - klik met de rechtermuisknop op de vrije ruimte erop en vink het vakje aan naast het item "Dock the taskbar" in de pop-uplijst met opdrachten.

Aanbevolen: