Hoe In Te Loggen Op Hkey Lokale Machine

Inhoudsopgave:

Hoe In Te Loggen Op Hkey Lokale Machine
Hoe In Te Loggen Op Hkey Lokale Machine

Video: Hoe In Te Loggen Op Hkey Lokale Machine

Video: Deleting the HKEY Registry keys of Windows one by one 2022, November
Anonim

Het register van het Windows-besturingssysteem bestaat uit vele secties en subsecties, waarbinnen parameters en hun waarden zich bevinden. Op het hoogste niveau van de hiërarchie zijn er vijf secties, waarvan er één HKEY_LOCAL_MACHINE wordt genoemd. Het bevat informatie over stuurprogramma's, software en de configuratie ervan, poortnamen en andere instellingen van de lokale computer. Instellingen van deze tak van het register worden gebruikt door alle gebruikers die verbinding maken met het systeem.

Hoe in te loggen op hkey lokale machine
Hoe in te loggen op hkey lokale machine

instructies:

Stap 1

Gebruik een gespecialiseerde editor om wijzigingen aan te brengen in het Windows-register, dat beschikbaar is in alle versies van dit besturingssysteem. Het kan bijvoorbeeld worden geopend via het contextmenu dat wordt geopend door met de rechtermuisknop op de snelkoppeling "Deze computer" op het bureaublad te klikken. Als de weergave van deze snelkoppeling is uitgeschakeld in de instellingen van uw besturingssysteem, kunt u hetzelfde contextmenu zien als u met de rechtermuisknop op het item "Computer" in het menu op de knop "Start" klikt. Selecteer daarin de regel "Register-editor". Er is ook een alternatieve manier - druk op de toetsencombinatie WIN + R om het dialoogvenster voor het starten van het programma te openen, voer vervolgens de regedit-opdracht in en druk op de Enter-toets.

Stap 2

Vouw de mappen in het linkerdeelvenster van de editor uit om door het register te navigeren. De interface hier is vergelijkbaar met de standaard Windows Verkenner - elke map is gekoppeld aan een registersleutel, waarin de subsleutels zijn geplaatst. Deze hele structuur wordt meestal een "boom", afzonderlijke secties en subsecties - "struiken" of "takken" en parameters - "sleutels" genoemd. U zult meteen de sectie HKEY_LOCAL_MACHINE in het linkerdeelvenster zien, aangezien het een van de vijf belangrijkste ("root") takken van het register is. Vaak worden afkortingen gebruikt om deze hoofdsecties aan te duiden; voor HKEY_LOCAL_MACHINE is deze afkorting HKLM.

Stap 3

Voordat u wijzigingen aanbrengt in de HKEY_LOCAL_MACHINE-tak of een andere, moet u een back-up maken van de huidige status van het systeemregister. De editor heeft niet de functie om wijzigingen ongedaan te maken en alle bewerkingen vinden rechtstreeks plaats in het "live" register, dat wil zeggen, de editor stelt niet de vraag of het nodig is om de wijzigingen op te slaan, ze worden onmiddellijk opgeslagen. Daarom kan een bewerkingsfout hier alleen "uit het geheugen" worden gecorrigeerd en als er in dit geval iets wordt gemist, kunnen de gevolgen ernstig zijn, tot een volledig verlies van de prestaties van het besturingssysteem. Zoek naar de functie van het maken van een bestand om het register te herstellen in de sectie "Bestand" - het overeenkomstige item wordt "Exporteren" genoemd. En de functie van het herstellen van het register uit een dergelijk bestand wordt in dezelfde sectie "Importeren" genoemd.

Populair per onderwerp