Hoe Terminal Service Uit Te Schakelen?

Inhoudsopgave:

Hoe Terminal Service Uit Te Schakelen?
Hoe Terminal Service Uit Te Schakelen?

Video: Hoe Terminal Service Uit Te Schakelen?

Video: Hoe Terminal Service Uit Te Schakelen?
Video: How to Login to a Terminal Server with Remote Desktop Client 2024, Mei
Anonim

Terminal Service in Windows wordt gebruikt om meerdere gebruikers op één computer aan te sluiten. Met zijn hulp werkt een remote desktop, beheer op afstand en snel wisselen van gebruiker. Deze service kan mogelijk een beveiligingsrisico vormen voor uw computer, dus als u niet van plan bent Remote Desktop te gebruiken, kunt u deze het beste uitschakelen.

Hoe Terminal Service uit te schakelen?
Hoe Terminal Service uit te schakelen?

instructies:

Stap 1

Een lijst van zowel momenteel actieve Windows-services als services die niet actief zijn, wordt gecompileerd in een afzonderlijk onderdeel van het besturingssysteem. Het biedt de mogelijkheid om ze uit te schakelen en opnieuw op te starten. Er zijn verschillende manieren om het venster van dit onderdeel weer te geven. In Windows 7 of Vista is de eenvoudigste manier om dit te doen het gebruik van hun ingebouwde interne zoekmachine. Open hiervoor het hoofdmenu van het besturingssysteem en typ een paar letters van het toetsenbord - "sl". De benodigde link verschijnt in de bovenste regel van de zoekresultaten - "Services" - klik erop met de muis of druk gewoon op de Enter-toets.

Stap 2

Er is een andere, langere weg naar deze lijst - via het "Configuratiescherm". Open het met behulp van het juiste item in het hoofdmenu van het besturingssysteem en klik vervolgens eerst op de link "Systeem en beveiliging" en vervolgens op "Beheer". Er wordt een extra venster geopend, in het rechterframe waarvan u moet dubbelklikken op het object "Services".

Stap 3

Nadat u de lijst op een van de vermelde manieren hebt geopend, zoekt u de regel "Terminal Services" of Terminal Services in de kolom "Naam" en selecteert u deze. Links van deze kolom verschijnt een beschrijving van de geselecteerde service en een "Stop"-link - klik erop om deze service te stoppen. Dezelfde opdracht wordt gedupliceerd in het contextmenu - u kunt met de rechtermuisknop op de serviceregel klikken en "Stop" selecteren in de pop-uplijst met opdrachten.

Stap 4

Een andere manier om toegang te krijgen tot de lijst met services is via het dialoogvenster Programma's starten. Om het op te roepen, selecteert u het item "Uitvoeren" in het hoofdmenu of drukt u op de "sneltoetsen" Win + R. Typ in het dialoogvenster msconfig en klik op de knop OK. Als gevolg hiervan wordt een instellingenvenster met vijf tabbladen geopend - selecteer "Services". Zoek de gewenste naam in de linkerkolom en schakel het selectievakje uit. Klik vervolgens op de knop OK om de wijzigingen in de systeeminstellingen vast te leggen.

Aanbevolen: