Hoe De Messenger-service In Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe De Messenger-service In Te Schakelen
Hoe De Messenger-service In Te Schakelen

Video: Hoe De Messenger-service In Te Schakelen

Video: Fix Facebook Messenger Not Working- 6 solutions 2022, November
Anonim

De Windows-berichtenservice, oorspronkelijk bedoeld voor het ontvangen en verzenden van administratieve meldingen en meldingen over gebeurtenissen van verschillende subsystemen (afdrukken, energiebeheer, enz.), begon met de verspreiding van internet te worden gebruikt voor het verzenden van spam. Daarom is deze service in moderne versies van Windows standaard uitgeschakeld. Soms is het echter voor de een of andere reden nodig om de messenger-service in te schakelen.

Hoe de messenger-service in te schakelen
Hoe de messenger-service in te schakelen

Noodzakelijk

beheerdersrechten op de lokale computer

instructies:

Stap 1

Open de Services-module in Computer Management Console. Start de console. Ga hiervoor naar het configuratiescherm door op de knop "Start" te klikken en in het menu "Instellingen", "Configuratiescherm" te selecteren. Ga naar de map "Beheer" door te dubbelklikken op de snelkoppeling met de bijbehorende naam in het configuratiescherm. Zoek de snelkoppeling "Computerbeheer". Dubbelklik erop of selecteer het item "Openen" in het contextmenu. Vouw in het venster "Computerbeheer" dat verschijnt het element "Services en toepassingen" van de componentenstructuur uit. Markeer diensten. De interface van de vereiste module verschijnt in het rechterdeel van het programmavenster.

Stap 2

Zoek en markeer in de lijst met services het item met de naam "Messaging Service". Gebruik de mogelijkheid om de lijst te sorteren voor snellere zoekopdrachten. Klik op het gedeelte "Naam" van de kop om de inhoud in alfabetische volgorde te sorteren.

Stap 3

Open het beheervenster van de berichtenservice. Klik met de rechtermuisknop op het geselecteerde item in de lijst. Selecteer in het contextmenu dat verschijnt het item "Eigenschappen".

Stap 4

Wijzig het opstarttype van de messenger-service. Klik op de vervolgkeuzelijst "Opstarttype". Selecteer het item "Auto" als de service automatisch moet starten telkens wanneer het besturingssysteem wordt gestart. Selecteer het type "Handmatig" als de service op aanvraag moet starten. Klik op de knop Toepassen. Na het voltooien van deze actie wordt de knop "Start" actief.

Stap 5

Schakel de berichtenservice in. Klik op de Start-knop. Wacht tot het einde van het proces om de service te starten. Klik op de knop OK in het eigenschappenvenster. Sluit het venster Computerbeheer.

Stap 6

Controleer of de messenger-service actief is. Open een cmd shell-venster. Klik op de knop "Start". Selecteer Uitvoeren in het menu. Voer in het tekstvak in het venster dat verschijnt de tekenreeks cmd in. Klik op OK Stuur een testbericht naar uw computer. Voer in het shell-venster een opdracht van het formulier in:

net verzend IP_adres message_text

waarbij IP_address het huidige netwerkadres van de machine is, en message_text een willekeurige tekenreeks is tussen dubbele aanhalingstekens. Als het bericht met succes is verzonden, wordt een regel met de bijbehorende tekst weergegeven in de console en verschijnt er een venster met het verzonden bericht op het scherm.

Populair per onderwerp