Nieuwe MacBook: Voor- En Nadelen

Inhoudsopgave:

Nieuwe MacBook: Voor- En Nadelen
Nieuwe MacBook: Voor- En Nadelen

Video: Nieuwe MacBook: Voor- En Nadelen

Video: Nieuwe MacBook: Voor- En Nadelen
Video: De nieuwe MacBook Air en Pro met M1: meteen raak! 2024, April
Anonim

De release van elk nieuw laptopmodel van Apple is een belangrijke gebeurtenis. Waarom? Het maakt niet uit hoe iemand over de technologie van het bedrijf denkt, maar vaak zijn het de nieuwe producten die jarenlang de toon zetten in de branche. In dit artikel hebben we een korte lijst met belangrijke punten in de nieuwe MacBook gegeven, in een poging onnodige lof en onnodige negativiteit te vermijden.

Nieuwe MacBook: voor- en nadelen
Nieuwe MacBook: voor- en nadelen

instructies:

Stap 1

Eén poort voor alles. De nieuwe MacBook heeft slechts één USB-poort. Het is een nieuw type USB-C. Het is een zeer snelle en uitgebalanceerde poort. Het is onmogelijk om een flashstation in zo'n verkeerde te plaatsen. Opladen gaat er ook doorheen. Waarom heeft Apple een groot aantal sockets verlaten? Feit is dat het in Cupertino gevestigde bedrijf gebruikers naar cloudtechnologie en draadloze verbindingen duwt. Hierdoor heb je geen printer of flashdrive meer nodig. Een externe monitor kan ook worden aangesloten via USB-C. De muis en het externe toetsenbord zijn, indien nodig, verbonden via Bluetooth.

Afbeelding
Afbeelding

Stap 2

De nieuwe MacBook heeft geen koeler! Dit is echt goed nieuws. De laptop is nu stil. Dit werd alleen mogelijk met het gebruik van nieuwe Intel-processors van de vijfde generatie op het Broadwell-platform. Het belangrijkste voordeel van deze chips is de warmteafvoer van ongeveer 4-5 watt. Daarom heeft de nieuwe MacBook geen ventilator nodig.

Afbeelding
Afbeelding

Stap 3

De pro's kunnen doorgaan. Nieuw scherm, nieuw verbeterd touchpad … Maar je leest erover in de brochures en op de website van de fabrikant. Het is beter om de nadelen op te sommen die daar waarschijnlijk niet worden verteld.

  • De prestaties van de nieuwe MacBook zijn niet op peil. Zijn voorganger had vergelijkbare prestaties in 2011. Er zijn hier echter twee punten. Ten eerste zijn de tests uitgevoerd door individuele gebruikers en kunnen ze op geen enkele manier beweren dat ze volledig objectief zijn. Ten tweede, zelfs als dit het geval is, wordt het negatieve van de lage prestaties gemakkelijk gedekt door het positieve van het ontbreken van koeler geluid. Dergelijke laptops worden immers niet gekocht om 3D-games te spelen.
  • Hoge prijs. In Rusland begint het bij 99.990 roebel.
  • De batterijduur is slechts 9 uur. De iets grotere 13-inch MacBook Air ging 12 uur mee.

Aanbevolen: