Mechanische Oplader: Voor- En Nadelen

Inhoudsopgave:

Mechanische Oplader: Voor- En Nadelen
Mechanische Oplader: Voor- En Nadelen

Video: Mechanische Oplader: Voor- En Nadelen

Video: Mechanische Oplader: Voor- En Nadelen
Video: Elektrisch laden - Tips (Consumentenbond) 2024, Mei
Anonim

Er zijn situaties waarin het opladen van een gadget - telefoon, tablet of speler - om de een of andere reden onmogelijk is. Hiervoor is een mechanische oplader - "kikker" uitgevonden, die in dergelijke gevallen zal helpen.

Mechanische oplader: voor- en nadelen
Mechanische oplader: voor- en nadelen

Waarom heb je een "kikker" nodig?

Een mechanische oplader van het type "kikker" (of "kikker") is ontworpen om oplaadbare batterijen van een breed scala aan gadgets op te laden. Dergelijke batterijen worden gebruikt in telefoons, PDA's, camera's, iPods, GPS-navigators, enz. Ook met behulp van de "pad" kunt u de tabletten "voeden".

Waarom is ze nodig, zo'n "kikker"? Er is bijvoorbeeld een oplader van een mobiele telefoon kapot gegaan of kwijtgeraakt. Ik moet een nieuwe kopen, maar toen bleek dat het telefoonmodel al oud is - en je kunt er gewoon geen oplader voor vinden. Dit betekent dat het niet meer mogelijk is om hem op te laden. De telefoon niet weggooien?

Daar is de "kikker" voor. Haal gewoon de batterij uit de telefoon en plaats deze in deze "kikker", waarbij u alle voor- en nadelen in acht neemt. Als het rode lampje brandt, betekent dit dat de batterij verkeerd is geplaatst, als het groene lampje knippert, is alles normaal en wordt de batterij opgeladen, en als het groene lampje brandt, is de batterij opgeladen. Het is heel eenvoudig en handig.

De "kikker" wordt als een universeel apparaat beschouwd: het kan ook worden gebruikt voor batterijen van andere gadgets - tablets of spelers. Er zijn "kikkers" die zijn aangesloten via een USB-connector, van een autonetwerk of van een gewoon stopcontact in de kamer. Ze zijn allemaal klein van formaat en je kunt ze meenemen, afhankelijk van welk model handiger is.

Voor- en nadelen van "pad"

De mechanisch opladende "pad" is een nogal vreemd apparaat. Aan de ene kant is hij gepositioneerd als een oplader voor batterijen en aan de andere kant kan hij de batterij niet normaal opladen - hij bederft hem door overladen of laadt hem niet volledig op. "Toad" geeft een stabiele laadstroom, wat ongetwijfeld een pluspunt is, terwijl het een hoge einde-laadspanning heeft - en dit is al een groot minpunt.

"Toad" slaat op voor het geval de oplader verloren of beschadigd is, evenals als de oplaadconnector in de telefoon kapot is. "Frog" is zeer compact en lichtgewicht, geschikt voor batterijen van elk formaat, eenvoudig aan te sluiten. Het kan ook worden gebruikt om een batterij op te laden die "niet in orde" is en niet kan worden opgeladen met conventioneel opladen.

Maar de "kikker" heeft ook een heel groot minpunt. Het feit is dat de laadregelaar is ingesteld op gemiddelde parameters, en dit "bederft" de oplaadbare batterijen. Dat wil zeggen, het laadt op, maar verkort tegelijkertijd de levensduur van de batterijen.

Zo'n apparaat is goedkoop, maar hier beslist iedereen voor zichzelf - om dit ding te gebruiken of niet.

Aanbevolen: