3-in-1 Printer: Voor- En Nadelen

Inhoudsopgave:

3-in-1 Printer: Voor- En Nadelen
3-in-1 Printer: Voor- En Nadelen

Video: 3-in-1 Printer: Voor- En Nadelen

Video: 3-in-1 Printer: Voor- En Nadelen
Video: Wat is de beste goedkope printer? 2024, Mei
Anonim

Een 3-in-1 printer, of multifunctioneel apparaat, is een handig en praktisch hulpmiddel. Het is in staat om een verscheidenheid aan kantoor- en thuistaken op te lossen. Maar het heeft zowel voor- als nadelen.

3-in-1 printer: voor- en nadelen
3-in-1 printer: voor- en nadelen

De belangrijkste voordelen van MFP's

Het belangrijkste voordeel van elke 3-in-1 printer is zijn veelzijdigheid. Het kan documenten afdrukken, kopiëren, scannen, foto's van hoge kwaliteit maken en faxen ontvangen. Moderne MFP's doen dit allemaal met een goede kwaliteit. De kosten van dergelijke apparaten zijn nu niet veel hoger dan de kosten van een vergelijkbare inkjet- of laserprinter. Hierdoor is er een flinke besparing in prijs, omdat er niet drie toestellen met verschillende functies worden aangeschaft, maar één. Hun garantieperiode is ook lang, het varieert van 2 tot 5 jaar. Hun kleurenafdrukken zijn ook op hun best, dus ze zijn vaak te zien in dienst bij fotoworkshops en expresfotografiestudio's.

De belangrijkste nadelen

De plussen kunnen dergelijke minnen dekken, die op het eerste gezicht niet altijd duidelijk zijn. Ten eerste zijn dit de afmetingen van dergelijke apparaten. Soms is het makkelijker om een aparte printer, scanner en kopieerapparaat in een kleine ruimte te plaatsen dan om er één MFP in te proppen. Een ander nadeel is de snelle slijtage van de werkende delen van de MFP, aangezien de meeste voor thuisgebruik niet onderhevig zijn aan hoge dagelijkse werkbelasting. Dit geldt vooral voor inkjetapparaten, die veel goedkoper zijn dan hun lasertegenhangers. Het repareren van MFP's, zowel laser als inkjet, kan de portemonnee van een gebruiker zwaar raken, en de kosten van nieuwe cartridges, als het apparaat onder de garantie valt, kan iedereen verbazen.

De prestaties van de MFP verdienen speciale aandacht. Eenvoudige thuis-MFP's hebben geen hoge print- en kopieersnelheden, waardoor je nadenkt over de aanschaf van losse apparaten die gescheiden zijn in hun functies.

Voor- en nadelen van thuis- en kantooromstandigheden

MFP's voor thuis en op kantoor voeren gerelateerde taken uit, maar de belasting ervan verschilt vaak. Als een inkjetapparaat geschikt kan zijn voor thuis, waarvan de gebruiksfrequentie laag is, dan is het voor op kantoor noodzakelijk om een laser-MFP te gebruiken. De slijtvastheid van zijn reserveonderdelen is een orde van grootte hoger dan die van inkjet-onderdelen, de snelheid van printen en kopiëren is op geen enkele manier inferieur aan conventionele laserprinters en kopieerapparaten. Hoewel de prijs bijt, is de overname gerechtvaardigd. Maar als de MFP uitvalt, staat dat gelijk aan de volledige ontneming van kantoorapparatuur en de opschorting van het werk. Daarom loont het om naast een multifunctioneel apparaat ook een aparte laserprinter, scanner en kopieerapparaat op kantoor te hebben.

Aanbevolen: