Hoe De Wagen In Een Printer Te Vervangen

Inhoudsopgave:

Hoe De Wagen In Een Printer Te Vervangen
Hoe De Wagen In Een Printer Te Vervangen

Video: Hoe De Wagen In Een Printer Te Vervangen

Video: Hoe De Wagen In Een Printer Te Vervangen
Video: Een cartridge vervangen - HP Deskjet 2050 All-in-One printer 2024, April
Anonim

Het is handig om alleen contact op te nemen met het servicecentrum om de wagen op de printer te vervangen als het apparaat onder de garantieservice valt. Als de garantie is verlopen, zal de reparatie vrij duur zijn, dus het is beter om de wagen met uw eigen handen te vervangen.

Printerwagen in onderhoudsmodus
Printerwagen in onderhoudsmodus

Noodzakelijk

  • - standaard set schroevendraaiers;
  • - een set schroevendraaiers met een speciaal profiel;
  • - recht en gebogen pincet;
  • - nieuw rijtuig;
  • - een blanco vel papier;
  • - pen;
  • - fototoestel.

instructies:

Stap 1

Een defecte wagen blokkeert de werking van de printer volledig, dus vervanging kan niet worden vermeden. De belangrijkste symptomen van een storing zijn een vastgelopen printkop, piepen bij bewegen, witte vlekken bij het printen. Het vervangen van de wagen in een printer is eenvoudig, maar elk model heeft zijn eigen nuances.

Stap 2

Het eerste dat u moet doen, is de cartridges en printkop verwijderen. Om dit te doen, zet u de printer in de servicemodus en wacht u tot de wagen naar de positie voor het vervangen van cartridges beweegt, waarna u het netsnoer uit het stopcontact moet halen. De cartridges en de printkop zelf moeten worden verwijderd volgens de gebruiksaanwijzing van het apparaat.

Stap 3

De volgende stap is het loskoppelen van alle hulponderdelen van de printer: papierinvoer- en uitvoerladen, continu-inkttoevoersysteem en andere. Als we het over een MFP hebben, moet u de scanner verwijderen en loskoppelen. Om dit te doen, moet u de scharniervergrendelingen losmaken door verschillende schroeven los te draaien. De scanner moet zijwaarts worden bewogen of 2-3 graden worden gedraaid om de "hoorns" uit de zittinggroeven te verwijderen. De procedure voor het verwijderen van de scanner kan in sommige modellen verschillen, maar in die apparaten waarin het deksel automatisch wordt vastgehouden, is het noodzakelijk om de staat van de veer in het gebied van een van de scharnieren te regelen: deze mag niet springen uit of vastlopen. Het kan ook nodig zijn om eerst het scannerdeksel te verwijderen om toegang te krijgen tot de bevestigingen op het apparaat zelf.

Stap 4

De volgorde van handelingen bij het demonteren van de behuizing is voor alle modellen anders. De grootste moeilijkheid is het vinden van de schroeven en grendels die de lichaamsdelen bij elkaar houden. Als er geen datasheet of gebruikershandleiding bij de hand is, zoek dan naar schroeven in uitsparingen, onder stickers, pluggen en compartimentafdekkingen. Wat betreft de vergrendelingen, het is bijna onmogelijk om hun positie extern te bepalen, dus u moet de behuizingselementen met de grootste zorg scheiden. Bij de meeste printermodellen volstaat het om alleen de zijwanden van de behuizing te verwijderen, waarna de toegang tot het wagenmechanisme vrij is.

Stap 5

De wagen is meestal gemonteerd op een metalen rail die aan het hoofdframe van de printer is bevestigd. Het verwijderen van de wagen met de geleider kan op twee manieren. Het kan nodig zijn om de zijvergrendelingen in het gebied van het hefwerktuig aan de ene kant en in het gebied van de riemaandrijving aan de andere kant te ontgrendelen. Als de uiteinden van de geleiderail uit de tandwielen steken, moet u de borgringen ervan verwijderen en de steel opzij drukken. Daarna moet de rand van de geleider worden opgetild en moet de wagen eraf worden getrokken, nadat de riem eerder is gevallen en de lussen zijn losgemaakt. De installatie van een nieuwe wagen gebeurt in omgekeerde volgorde.

Stap 6

Na het monteren van de actuators, moet u de kop met cartridges op de gedemonteerde printer installeren en het apparaat inschakelen. Als de nieuwe wagen niet wordt herkend door de printer, moet u de verbindingen van de lussen en contactgroepen controleren. Als alle verbindingen correct zijn gemaakt, moet u een serviceprogramma voor de printer van een specifiek model installeren en het conflict van componenten elimineren.

Aanbevolen: