Een Cartridge In Een MFP Vervangen

Inhoudsopgave:

Een Cartridge In Een MFP Vervangen
Een Cartridge In Een MFP Vervangen

Video: Een Cartridge In Een MFP Vervangen

Video: Een Cartridge In Een MFP Vervangen
Video: Een inkt cartridge vervangen in mijn inkjetprinter 2024, Mei
Anonim

Kantoorapparatuur die op kantoor of thuis wordt gebruikt, vereist periodiek vervanging van verbruiksartikelen. Het vervangen van cartridges in MFP's en printers is meestal eenvoudig. Maar om problemen te voorkomen, moet u enkele eenvoudige regels kennen.

Inkjet-MFP's gebruiken cartridges voor vloeibare inkt
Inkjet-MFP's gebruiken cartridges voor vloeibare inkt

Een MFP is een multifunctioneel apparaat dat een kopieerapparaat, een optische scanner en een printer combineert. Sommige modellen kunnen ook een fax bevatten. Dergelijke apparaten zijn erg populair. Ze besparen waardevolle kantoor- of thuisruimte. Bovendien kost zo'n apparaat minder dan het apart kopen van alle apparaten die erin zitten.

Er zijn twee soorten MFP's: laser en inkjet. Apparaten van het eerste type gebruiken poedervormige toner voor gebruik, die als verf werkt. Inkjetapparaten printen met vloeibare inkt.

Een cartridge in een laser-MFP vervangen

Bij laser-MFP's wordt de tonertrechter meestal verborgen door een klepje aan de voorkant van het apparaat. Open het. In de meeste gevallen volstaat het om de cartridge te verwijderen door voorzichtig aan de hendel te trekken en deze uit de behuizing van het instrument te verwijderen. Wees voorzichtig, er kan poeder uit komen.

Open de verpakking voor een nieuwe cartridge. Meestal is het een doos van dik karton, waar een dikke zwarte zak in zit. Een laserprintercartridge is een vrij complex apparaat, dat niet alleen een trechter met toner omvat, maar ook een afbeeldingsdrum, een oplaadrol en een magnetische rol.

De drumeenheid is vrij gevoelig voor beschadiging en wordt nauwelijks beschermd door de behuizing, dus wees zeer voorzichtig bij het snijden van de verpakking om krassen te voorkomen. Vervanging zal vrij duur zijn. Bescherm het ook tegen licht en raak het niet met uw handen aan.

Nadat u de cartridge uit de zak hebt gehaald, verwijdert u voorzichtig alle beschermende elementen van de cartridge, zoals het zware papier dat de drumeenheid beschermt en het plakband dat de bewegende delen vasthoudt. Als ze niet worden verwijderd, kunnen ze het printerpad binnendringen en het apparaat beschadigen.

Pak de patroon bij het handvat, schud hem voorzichtig en plaats hem in het apparaat. De inkepingen in het apparaat en de lipjes op de cartridge zijn ontworpen om alleen in de juiste positie te passen. Overdrijf het daarom niet. Als de cartridge niet kan worden geïnstalleerd, probeer hem dan om te draaien. Plaats het totdat het op zijn plaats klikt, wat moet worden aangegeven door een klik en het ontbreken van vrije beweging van de patroon. Sluit vervolgens het deksel goed. Als het niet op zijn plaats klikt, werkt het apparaat niet.

Cartridges vervangen in een inkjet-MFP

Inkjetapparaten worden vaak thuis gebruikt. Het vervangen van de cartridges erin vereist zorg, omdat de meeste van deze apparaten een nogal kwetsbaar ontwerp hebben.

Om toegang te krijgen tot de cartridges, moet u de bovenklep openen, die met een speciale stop in de uiterste positie moet worden bevestigd. In dit geval moet het apparaat ingeschakeld zijn. Wanneer het deksel wordt geopend, wordt de wagen automatisch van de parkeerplaats verwijderd en rijdt naar een speciaal platform. De cartridges zijn vastgezet in de wagen of printkop met vergrendelingen. Buig de lipjes naar achteren en demonteer voorzichtig de inkttanks.

Open de verpakking voor nieuwe cartridges en verwijder ze. De spuitmonden van de koppen of openingen van de inkthoppers zijn bedekt met een beschermende film die moet worden verwijderd. Installeer de cartridges zorgvuldig volgens de kleurcodering. Door de vorm van de wagen kunnen ze meestal niet aan de verkeerde kant worden geïnstalleerd. Een klik zal u op de hoogte brengen van het succes van de operatie.

Sluit het deksel. Verdere stappen zijn afhankelijk van het MFP-model. Sommige modellen beginnen zich automatisch voor te bereiden op het werk, direct na het sluiten van het deksel. Anderen vereisen dat u op een knop met een drop-pictogram drukt. Gedetailleerde instructies zijn te vinden in de gebruikershandleiding of op de website van de fabrikant.

Aanbevolen: