Hoe Het Welkomstscherm Te Installeren

Inhoudsopgave:

Hoe Het Welkomstscherm Te Installeren
Hoe Het Welkomstscherm Te Installeren

Video: Hoe Het Welkomstscherm Te Installeren

Video: Hoe Het Welkomstscherm Te Installeren
Video: Windows 10 - Opstartproblemen Oplossen Volledige Zelfstudie 2024, Mei
Anonim

U weet waarschijnlijk dat wanneer u een besturingssysteem start, er een welkomstscherm verschijnt. Voor de meeste gebruikers is dit scherm het standaard opstartscherm dat is ingesteld door de fabrikant van een bepaald besturingssysteem. Als je wilt, kun je dit wijzigen en je eigen unieke welkomstscherm instellen. Laten we deze procedure stap voor stap doorlopen aan de hand van het voorbeeld van het besturingssysteem Windows XP.

Hoe het welkomstscherm te installeren
Hoe het welkomstscherm te installeren

Noodzakelijk

Restaurator, ResHacker

instructies:

Stap 1

Open de Windows-map, en daarin de System32-map (het standaardpad ziet er meestal als volgt uit: C:\Windows\System32). Zoek vervolgens het bestand logonui.exe in deze map en kopieer het naar myui.exe dat zich daar bevindt. Dit is zodat we een kopie van het originele bestand maken en niets doen waar het systeem bezwaar tegen zou kunnen maken.

Stap 2

Open vervolgens het programma voor het bewerken van bronnen Restorator (https://www.bome.com/Restorator/), en met zijn hulp het bestand myui.exe. U ziet de bronnen die u kunt bewerken. Dit kunnen afbeeldingen zijn die worden gebruikt in het welkomstscherm, achtergrondkleur, bijschrift, positie van objecten, enzovoort

Vervang de originele welkomstschermafbeeldingen door geschikte voorbereide afbeeldingen en achtergronden. Vervang in de kleurinstellingen de standaardkleuren door de gewenste. Dit kan voor elk label op het welkomstscherm.

Stap 3

U kunt de titel "Welkom" ook wijzigen in uw eigen tekst of in uw eigen tekening. Raadpleeg de bron "String Table" om het standaard bijschrift "Welkom" te wijzigen. Helemaal aan het begin van deze bron staat de volgende regel:

7, "Gegroet"

Dit is de tekst die meestal in het midden van het scherm wordt weergegeven. Om de inscriptie direct te bewerken, gebruikt u het speciale programma ResHacker (https://www.angusj.com/resourcehacker/), omdat het bewerken in Restorator een fout kan veroorzaken bij het verder laden van het welkomstscherm

Om de "Begroetingstekst" te verwijderen en in plaats daarvan de gewenste afbeelding in te stellen, opent u de bron UIFILE => 1000 en verwijdert u de inhoud van regels 911 en 912. Vervang de verwijderde inhoud door de volgende code:

999 is de naam van de afbeeldingsbron. Voeg deze bron toe aan de "Bitmap"-groep met de naam 999 en wijs de afbeelding toe die u nodig hebt.

399 - beeldbreedte

120 - beeldhoogte

Stap 4

Als je eenmaal hebt gedaan wat je wilt met het welkomstscherm en het hebt aangepast aan je behoeften, is het tijd om het op het systeem te installeren, zodat het het elke keer dat je het aanzet kan gebruiken.

Open het register (Start, Uitvoeren, regedit-opdracht). Zoek in het venster dat verschijnt de sectie HKEY_LOCAL_MACHINE, open in deze sectie SOFTWARE en vervolgens Microsoft / Windows NT / CurrentVersion / Winlogon. Zoek het UIHost-item en vervang de waarde ervan door ons myui.exe-bestand.

Hiermee is de installatie van het welkomstscherm voltooid. U kunt het registervenster sluiten en uw computersessie beëindigen om te controleren of de wijzigingen van kracht zijn geworden.

Aanbevolen: