Hoe De Monitorfrequentie Te Verhogen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Monitorfrequentie Te Verhogen?
Hoe De Monitorfrequentie Te Verhogen?

Video: Hoe De Monitorfrequentie Te Verhogen?

Video: Hoe De Monitorfrequentie Te Verhogen?
Video: MSI MPG27CQ + be quiet! Silent Loop + AORUS DDR4 / Unboxing / computeruniverse.net / Ondertitels 2024, April
Anonim

De monitor moet op een bepaalde frequentie werken om het beeld goed weer te geven. In het geval dat de frequentie afwijkt van de toegestane - bijvoorbeeld te laag, zal het oog het flikkeren van het scherm opmerken. Het werken achter zo'n monitor heeft een negatief effect op het zicht, dus deze moet worden aangepast.

Hoe de monitorfrequentie te verhogen?
Hoe de monitorfrequentie te verhogen?

instructies:

Stap 1

In de meeste gevallen wordt de standaardmonitorfrequentie ingesteld door het besturingssysteem en hoeft deze niet te worden aangepast. Maar soms - bijvoorbeeld na het repareren van de monitor, wordt het flikkeren van het scherm merkbaar. In dit geval moet de monitorfrequentie worden gewijzigd. Onthoud dat flikkeren alleen mogelijk is met CRT-monitoren. LCD-monitoren flikkeren niet en hebben geen hoge verversingsfrequenties nodig.

Stap 2

Om de vernieuwingsfrequentie van het scherm in Windows XP te wijzigen, opent u: Start - Configuratiescherm - Beeldscherm. Selecteer in het geopende venster "Opties", klik vervolgens op de knop "Geavanceerd" en selecteer het tabblad "Monitor".

Stap 3

U ziet een venster waarin zich een sectie "Monitorinstellingen" bevindt. Selecteer de vereiste vernieuwingsfrequentie uit de opties in de lijst. Dit zijn de frequenties die door deze monitor worden ondersteund. Klik na het selecteren van een frequentie op "OK". Als u niet tevreden bent met de beeldparameters, probeert u een nieuwe frequentie of keert u terug naar de oorspronkelijke frequentie.

Stap 4

Laat het selectievakje naast Verberg modi die monitor niet kan gebruiken. Pogingen om het selectievakje uit te schakelen en niet-ondersteunde modi te gebruiken, kunnen de monitor beschadigen of onstabiele beelden veroorzaken. Wanneer de monitor in werking is, mogen er geen vreemde geluiden zijn - in het bijzonder een gepiep van de lijnscanmodule (in het geval van gebruik van een monitor met een kathodestraalbuis).

Stap 5

In het besturingssysteem Windows 7 wordt de monitorfrequentie op een vergelijkbare manier aangepast. Open: Start - Configuratiescherm - Vormgeving en personalisatie. Selecteer Schermresolutie aanpassen en vervolgens Geavanceerde opties. Open het tabblad "Monitor" en selecteer de gewenste vernieuwingsfrequentie.

Stap 6

Het wijzigen van de verversingssnelheid in Linux is moeilijker. Als u KDE gebruikt, gebruik dan het programma kxconfig, waarmee u de gewenste verversingsfrequentiewaarden kunt instellen.

Stap 7

Als je het bovenstaande programma niet kunt vinden of Gnome gebruikt, moet je het bestand /etc/X11/xorg.conf bewerken. Open het, zoek het gedeelte "Monitor". Het moet de volgende regels bevatten: HorizSync hmin-hmax en VertRefresh vmin-vmax. De specifieke waarden voor hmin-hmax en vmin-vmax zijn afhankelijk van de gebruikte monitor, zie de bijbehorende documentatie voor hun waarden.

Aanbevolen: