Hoe De Scansnelheid Te Verhogen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Scansnelheid Te Verhogen?
Hoe De Scansnelheid Te Verhogen?

Video: Hoe De Scansnelheid Te Verhogen?

Video: How to Improve Wi-Fi Signals in Windows Laptop (Speedup Wi-Fi) 2022, December
Anonim

Het maken van digitale afbeeldingen met een scanner kan te lang duren, zeker als u een groot aantal afbeeldingen, pagina's van een boek, tijdschrift of document moet verwerken. Het is echter goed mogelijk om de scansnelheid te verhogen.

Hoe de scansnelheid te verhogen?
Hoe de scansnelheid te verhogen?

instructies:

Stap 1

Het eerste waar u op moet letten bij het instellen van een scan, is kleur. Als u redelijk tevreden bent met de zwart-witafbeelding, selecteert u in het scannerdialoogvenster, voordat u de afbeelding verwerkt, de waarde "zwart-wit" voor het kleurformaat. Scannen in tweekleurenmodus kost veel minder tijd dan scannen in kleur. Dit is meestal het geval bij het scannen van boeken of documenten om ze vervolgens op papier af te drukken.

Stap 2

Het tweede waarop u tijd kunt besparen, is de resolutie (DPI) van de uiteindelijke foto. Hoe lager de waarde van deze indicator, hoe sneller het proces van beeldverwerking door het apparaat zal plaatsvinden. Maar om een ​​digitale foto van hoge kwaliteit uit een snapshot te halen, moet u de resolutie niet lager dan 300 DPI instellen. Voor een boekpagina van A5-formaat en minder is een resolutie van 100-200 DPI voldoende.

Stap 3

Het derde punt is technisch. Wanneer de scanner een afbeelding verwerkt, duurt het lang voordat deze is gescand. Dit kan worden voorkomen door niet op de knop Voorbeeld te klikken, maar meteen op Scannen. Hiermee wordt het hele werkgebied van de scanner verwerkt en later is extra bijsnijden van het grafische bestand vereist als de grootte van de originele afbeelding kleiner is dan het werkgebied van het apparaat.

Stap 4

En de laatste is het type van het doelbestand. Als u TIFF of BMP selecteert tijdens het scannen, duurt het conversieproces van de afbeelding veel langer dan het opslaan van dezelfde afbeelding als JPEG (aanbevolen) of GIF. Het bestandstype kan worden opgegeven in hetzelfde dialoogvenster dat vóór het scannen verschijnt.

Populair per onderwerp