Een Virus Scannen

Inhoudsopgave:

Een Virus Scannen
Een Virus Scannen

Video: Een Virus Scannen

Video: Een Virus Scannen
Video: Запуск жёсткого рекламного вируса 2024, April
Anonim

Scan uw systeem op virussen, bij voorkeur met behulp van een antivirusprogramma dat op uw computer is geïnstalleerd. Er zijn natuurlijk webservices die een dergelijke service bieden. Elk van hen moet echter voor volwaardig werk beheerdersrechten in uw besturingssysteem verkrijgen om hun actieve componenten erin te kunnen installeren. En het verzenden van opdrachten met zulke brede rechten over het netwerk is niet minder gevaarlijk dan het doelwit zijn van een virusaanval.

Een virus scannen
Een virus scannen

instructies:

Stap 1

De eerste stap om uw systeem te scannen, is het installeren van antivirussoftware. Als het al op uw systeem staat - sla deze stap over, zo niet - selecteer een van de antivirusprogramma's die op internet beschikbaar zijn. Zelfs als u voor de betaalde optie kiest, heeft deze hoogstwaarschijnlijk een gratis proefperiode van enkele weken. Dit is voldoende om het systeem op virussen te scannen. U kunt bijvoorbeeld een antivirusprogramma installeren met de naam Avira of Kaspersky, Nod 32, Dr Web, Panda, enz.

Stap 2

Wanneer de installatie van het antivirusprogramma is voltooid, dubbelklikt u op de snelkoppeling Deze computer op het bureaublad of drukt u op de toetsen WIN en E. Zo start je Windows Verkenner.

Stap 3

Selecteer in Verkenner alle schijven op uw computer die u wilt scannen en klik met de rechtermuisknop op de geselecteerde. In het contextmenu dat verschijnt, staat een opdracht om op virussen te scannen. Elke antivirus heeft een andere bewoording, maar de betekenis is hetzelfde. Avira noemt dit contextmenu-item bijvoorbeeld "Geselecteerde bestanden controleren met AntiVir". Als u op deze opdracht klikt, wordt een schijfscan uitgevoerd, wat enige tijd in beslag zal nemen.

Stap 4

De duur van de procedure is afhankelijk van de totale capaciteit van de gescande schijven en de hoeveelheid informatie die erop is opgeslagen. Als er tijdens het scanproces iets verdachts wordt gedetecteerd, zal de antivirus een signaal geven en de acties ondernemen die zijn gespecificeerd in de instellingen. Voor deze actie is mogelijk uw bevestiging vereist. Na voltooiing van de operatie zal het programma u een rapport over de resultaten presenteren.

Stap 5

Er is nog een andere optie om te scannen, zonder Windows Verkenner te gebruiken. Als u dubbelklikt op het antiviruspictogram in de lade van uw bureaublad, wordt het configuratiescherm geopend. Het heeft ook een opdracht om een systeemscan te starten. Avira heeft het bijvoorbeeld op de paneelpagina, die standaard wordt geopend. Hier staat de datum van de laatste scan van de computer, daarnaast staat een link "Check systeem" Door op dit label te klikken start de verificatieprocedure.

Aanbevolen: