Een Scherm Vastleggen

Inhoudsopgave:

Een Scherm Vastleggen
Een Scherm Vastleggen

Video: Een Scherm Vastleggen

Video: Een Scherm Vastleggen
Video: Top 5 Best FREE SCREENSHOT Software (2021) 2024, April
Anonim

Vaak moeten we deze of gene gebeurtenis die plaatsvindt op het scherm vastleggen. In latere versies van het Windows-besturingssysteem wordt deze functie uitgevoerd door de ingebouwde systeemtoepassing "Scissors". Maar gebruikers van het wijdverbreide Windows XP-besturingssysteem hebben minder geluk, omdat dit hulpprogramma er niet in zit.

Een scherm vastleggen
Een scherm vastleggen

instructies:

Stap 1

Wanneer de gewenste afbeelding op het scherm verschijnt, drukt u op de toets Print Screen (PrtSc), meestal bevindt deze zich in de rechterbovenhoek van het toetsenbord. Deze functie legt vast wat er op het scherm gebeurt en slaat de afbeelding op het klembord op. Vervolgens kunt u met behulp van grafische editors een bestand maken van deze informatie.

Stap 2

Open het Paint-programma via het menu "Accessoires". U ziet een venster met werkbalken voor het bewerken van afbeeldingen en een leeg vel. Als de grootte van het blanco vel groter is dan de grootte van uw schermresolutie, opent u het item "Stretch / Skew" in het menu "Beeld" en zet u het cijfer 1 in beide vensters van formaat wijzigen in percentages, slaat u de wijziging op. Houd er rekening mee dat u alleen de meest recente resultaten kopieert die naar het klembord zijn opgeslagen.

Stap 3

Klik op het menu "Bewerken", selecteer "Plakken". U ziet een schermafbeelding in het programma. Als u slechts een deel van deze afbeelding wilt, kunt u deze bijsnijden. Selecteer in de linker werkbalk "Rechthoek", gebruik deze om het gewenste gebied te selecteren. Klik op het menu "Bewerken", kopieer de selectie. Maak vervolgens een nieuw bestand waarin u het gewenste deel van de afbeelding kunt kopiëren.

Stap 4

Leer meer over schermopnameprogramma's van alternatieve ontwikkelaars, veel van deze hulpprogramma's openen enorme mogelijkheden voor de gebruiker: automatische schermopname, een specifiek deel ervan in één keer vastleggen, automatisch beeld opslaan, extra toetsen gebruiken om een screenshot te maken, opnames maken en vele anderen.

Stap 5

Bestudeer ook de eigenschappen van de mediaspeler als u snapshots gaat maken van de videobestanden die hij afspeelt, aangezien u hiermee vaak niet het scherm op de gebruikelijke manier kunt vastleggen met de afbeeldingseditor.

Aanbevolen: