Een Afbeelding Vastleggen

Inhoudsopgave:

Een Afbeelding Vastleggen
Een Afbeelding Vastleggen

Video: Een Afbeelding Vastleggen

Video: Een Afbeelding Vastleggen
Video: Natuurkunde uitleg Beweging 1: Beweging vastleggen 2023, Maart
Anonim

Vaak heeft het beeld op een computerscherm een bepaalde waarde. Voor informatie die bijvoorbeeld op een van de websites verschijnt, is een gedocumenteerde opname vereist. Hoe leg je dan een afbeelding vast?

Een afbeelding vastleggen
Een afbeelding vastleggen

instructies:

Stap 1

De eenvoudigste manier om een afbeelding van een computermonitor vast te leggen, wordt uitgevoerd door standaardmiddelen van het besturingssysteem. Druk op de PrintScreen-toets, die zich meestal rechtsboven op het toetsenbord bevindt. Nu staat het beeld met de informatie op de monitor op het klembord. Gebruik een van de grafische editors om het op uw harde schijf op te slaan. Hiervoor is bijvoorbeeld Microsoft Paint geschikt - een standaardprogramma dat bij Windows wordt meegeleverd. Daarnaast kunt u andere gratis of betaalde grafische editors gebruiken, bijvoorbeeld Adobe Photoshop, ACDSee Photo Editor, Corel Paint Shop Pro, GIMP, enz.

Stap 2

Open het submenu "Bewerken" en vervolgens "Plakken" in het programma van uw keuze. U kunt hiervoor ook de sneltoetscombinatie Ctrl + V gebruiken. Nu moet de afbeelding worden opgeslagen. Selecteer het submenu Bestand en vervolgens Opslaan. Deze procedure kan worden vervangen door de combinatie Ctrl + S. Selecteer het formaat waarin u de afbeelding wilt opslaan, bepaal de naam en klik op de knop "Opslaan".

Stap 3

U kunt ook een afbeelding vastleggen met speciale software. Voorbeelden van dergelijke programma's zijn Screenshot Captor, Cropper, Capture-A-ScreenShot, enz. Op Windows-besturingssystemen vanaf Vista bevat de basisset de Snipping Tool voor het maken van screenshots. Om het uit te voeren, opent u "Start" - "Alle programma's" - "Accessoires" - "Schaar". Voer dit programma uit, gebruik de tool die verschijnt en selecteer het gedeelte van het scherm dat u wilt vastleggen. Sla vervolgens de resulterende afbeelding op.

Populair per onderwerp