Hoe Een Pc-behuizing In Elkaar Te Zetten

Inhoudsopgave:

Hoe Een Pc-behuizing In Elkaar Te Zetten
Hoe Een Pc-behuizing In Elkaar Te Zetten

Video: Hoe Een Pc-behuizing In Elkaar Te Zetten

Video: Hoe Een Pc-behuizing In Elkaar Te Zetten
Video: Zo bouw je jouw eigen gaming pc 2024, Mei
Anonim

Een moderne computer bestaat uit verschillende hoofdonderdelen, waarvan de prestaties afhangen. Meestal worden computers kant-en-klaar verkocht, maar als u zelf een moderne computer wilt samenstellen, zijn er verschillende subtiliteiten waar u op moet letten bij het selecteren van componenten.

Hoe een pc-behuizing in elkaar te zetten
Hoe een pc-behuizing in elkaar te zetten

Noodzakelijk

computer

instructies:

Stap 1

Het belangrijkste element van de computer - de centrale schakel - is de processor. Er zijn twee belangrijke processorfabrikanten in Rusland - Athlon en Intel. Hun platforms zijn radicaal anders en afhankelijk van de processor die u kiest, wordt de keuze gemaakt voor het op een na belangrijkste element: het moederbord.

Stap 2

Kies een moederbord voor de processor. Socket wordt aangegeven in de kenmerken van de processor - het moederbord moet dezelfde socket hebben, anders installeer je de processor gewoon niet in het bord. Bovendien zullen krachtige processors niet al hun mogelijkheden kunnen realiseren op "zwakke" en goedkope moederborden, dus benader de prijs-kwaliteitverhouding redelijk.

Stap 3

Bestudeer de specificaties van uw moederbord zorgvuldig. Zoek die betrekking hebben op RAM - het op twee na belangrijkste element van de computer. DDR [nummer] en de frequentie-opties die hiernaast worden aangegeven, zijn indicatoren waarop u moet vertrouwen bij het kiezen van RAM. Het is ook de moeite waard om aandacht te besteden aan het maximaal ondersteunde volume en de lijst met vertrouwde fabrikanten.

Stap 4

Ga bij het kiezen van een videokaart uit van het doel waarvoor je de computer in elkaar zet. Voor games moet je een krachtige videokaart kiezen, voor videoverwerking - een videokaart met een grote hoeveelheid eigen geheugen; voor normaal werk in kantoortoepassingen is een geïntegreerde videoadapter voldoende voor jou.

Stap 5

Nu blijft het om een schijf, harde schijf en een behuizing met voeding te kiezen. Als alles min of meer eenvoudig is met de schijf en harde schijf, dan zul je moeten zweten bij het kiezen van een voeding. Bereken het benodigde vermogen van de voeding met behulp van speciale rekenmachines die gemakkelijk op internet te vinden zijn. En zorg er ook voor dat het alle benodigde connectoren heeft (met name de voedingsconnectoren van het moederbord zijn belangrijk).

Aanbevolen: