Hoe Een Moederbord In Elkaar Te Zetten

Inhoudsopgave:

Hoe Een Moederbord In Elkaar Te Zetten
Hoe Een Moederbord In Elkaar Te Zetten

Video: Hoe Een Moederbord In Elkaar Te Zetten

Video: Hoe Een Moederbord In Elkaar Te Zetten
Video: Bouw je eigen PC computer - stap voor stap handleiding 2011 2024, Mei
Anonim

In de systeemeenheid van een personal computer is elk detail belangrijk. Alle componenten zijn met elkaar verbonden en bevestigd aan het moederbord. Het is de basis waarop het hele hardwaresysteem is gebouwd. Daarom zijn de prestaties van de computer afhankelijk van hoe u het moederbord monteert, welke componenten worden gebruikt.

Hoe een moederbord in elkaar te zetten
Hoe een moederbord in elkaar te zetten

Noodzakelijk

1) Moederbord

instructies:

Stap 1

Het monteren van het moederbord moet beginnen met het hoofdonderdeel. Dit is het brein van uw computer - de processor. Bij het kiezen van een processor voor een moederbord moet je allereerst rekening houden met de connector. Er zijn twee soorten van hen. Het onderscheid kan gemaakt worden per fabrikant. INTEL-processors hebben een socketconnector. Hun stopcontact is een stopcontact met speciale contacten. De sleufconnector wordt geleverd door AMD-processors. Houd daarnaast rekening met de kloksnelheid van je processor en het aantal cores. Hoe hoger deze waarden, hoe beter.

Stap 2

Kies een voeding. Veel functionaliteit hangt er ook van af. Als uw computer is uitgerust met moderne onderdelen, koelers en andere dingen, dan is het de voeding die een stabiele werking garandeert. Kies daarom een voeding met het maximale vermogen en de maximale spanning.

Stap 3

Een ander even belangrijk onderdeel van een moederbord is RAM. Het zal geen probleem zijn om het te kiezen, maar je moet strips van een bepaalde connector kopen. Moderne moederborden hebben een DDR3-socket, minder vaak DDR2. Selecteer RAM volgens de beugelconnector. Neem zoveel mogelijk geheugen, minimaal 3 gigabyte.

Aanbevolen: