Hoe Te Weten Of De Computer Schrijft Of Niet?

Inhoudsopgave:

Hoe Te Weten Of De Computer Schrijft Of Niet?
Hoe Te Weten Of De Computer Schrijft Of Niet?

Video: Hoe Te Weten Of De Computer Schrijft Of Niet?

Video: Hoe Te Weten Of De Computer Schrijft Of Niet?
Video: Hoe schrijft een algoritme jouw nieuws bij elkaar? | BIG DATA 2024, April
Anonim

Niet alle gebruikers die een computer kopen, hebben er op zijn minst een basiskennis van. Voor velen zijn de meeste termen en concepten onbekend. Als ze bijvoorbeeld een computer hebben gekocht, beginnen zulke mensen zich af te vragen of ze een computer hebben die schrijft of niet? Uit onervarenheid weten ze gewoon niet dat een computer niet kan schrijven of niet kan schrijven, en het vermogen om er informatie van te schrijven hangt af van de kenmerken van slechts één computercomponent.

Hoe te weten of de computer schrijft of niet?
Hoe te weten of de computer schrijft of niet?

Noodzakelijk

  • - Computeren;
  • - optische schijf.

instructies:

Stap 1

De mogelijkheid om informatie van een computer naar schijven te schrijven, is afhankelijk van het optische station (opslag) van de computer. Het is het type schijf dat de functionaliteit bepaalt. Als u wilt weten of uw schijf een recorder is, opent u "Deze computer". Kijk naar het pictogram van uw schijf, het type staat ernaast. Als er aan het einde van het schijftype een inscriptie RW is, kan deze worden gebruikt om informatie naar schijven te schrijven. Er kan zich ook een situatie voordoen waarin de naam van het schijftype Multi aangeeft. Dit betekent ook dat het optische station informatie naar schijven kan schrijven.

Stap 2

Ook vindt u op deze manier meer gedetailleerde informatie over het type aandrijving en het model. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer". Selecteer in het contextmenu de opdracht "Eigenschappen". Selecteer vervolgens "Apparaatbeheer" en zoek daarin het item dvd en cd-rom. Klik op de pijl naast dit item. De modelnaam van uw schijf verschijnt. Het eerste woord is de fabrikant van de schijf, de volgende letters geven het type aan. Als de letters DRW zijn geschreven, betekent dit dat het station informatie naar zowel dvd's als cd's kan schrijven.

Stap 3

Als de letters CRW worden aangegeven, kan de drive alleen cd's lezen. Dienovereenkomstig is het ook mogelijk om informatie alleen op cd's op te nemen. Als er cd-rom staat, betekent dit dat het station cd's kan lezen. Maar het is onmogelijk om informatie over hen vast te leggen. Een dvd-rom-optie is ook mogelijk. Als dit uw geval is, kan uw station zowel cd- als dvd-schijven lezen. Maar het is ook onmogelijk om informatie over hen vast te leggen met dit type schijf. U vindt er ook de aanduiding CD/DVDW. Dergelijke stations lezen zowel cd-media als dvd. U kunt ook opnemen op beide soorten optische media.

Aanbevolen: