Hoe Te Weten Of Een Dvd-schrijver Of Niet?

Inhoudsopgave:

Hoe Te Weten Of Een Dvd-schrijver Of Niet?
Hoe Te Weten Of Een Dvd-schrijver Of Niet?

Video: Hoe Te Weten Of Een Dvd-schrijver Of Niet?

Video: Hoe Te Weten Of Een Dvd-schrijver Of Niet?
Video: Hoe een CD of DVD-speler te repareren Geen schijffout - kan geen cd afspelen 2024, Mei
Anonim

Heel vaak worden gebruikers van pc's geconfronteerd met het probleem van het branden van dvd's. Dit komt voornamelijk door het ontbreken van extra software in Windows XP en eerdere besturingssystemen. Het kan ook zijn dat de drive de opnamefunctie gewoon niet ondersteunt.

Hoe te weten of een dvd-schrijver of niet?
Hoe te weten of een dvd-schrijver of niet?

Het is nodig

  • - Internet toegang;
  • - programma's voor het opnemen, bijvoorbeeld Nero of een ander geschikt voor u.

instructies:

Stap 1

Kijk naar de voorkant van de drive:, er zou DVD-R / DVD-RW moeten staan. Als de eerste optie is geschreven, betekent dit dat de drive alleen schijven kan lezen, niet schrijven. Het RW-keurmerk staat voor ReWritable, wat betekent dat het ook informatie kan schrijven.

Stap 2

De voorkant van de schijf toont mogelijk niet altijd de volledige markeringen, u kunt ze het beste controleren in Apparaatbeheer. Open hiervoor "Deze computer", klik met de rechtermuisknop op de ruimte zonder snelkoppelingen, selecteer "Eigenschappen". U krijgt een nieuw venster met verschillende tabbladen, open "Hardware".

Stap 3

Rechtsboven ziet u de knop "Apparaatbeheer", klik erop en bekijk de lijst met beschikbare hardware in de configuratie van uw computer. Zoek daar uw diskettestation, herschrijf de modelnaam. Open een webbrowser, gebruik de zoekfunctie om informatie te vinden over de schijf die u heeft, u kunt deze het beste bekijken op de website van de fabrikant. Alle parameters worden daar aangegeven, inclusief de mogelijkheid om dvd's te branden.

Stap 4

Als uw computer onder Windows XP draait, zijn de standaardtoepassingen van het besturingssysteem niet voldoende om schijven te branden, dus gebruik programma's van derden zoals Nero of CD Burner XP. Ze zijn vrij eenvoudig te gebruiken, hebben een intuïtieve interface en bevatten alle noodzakelijke instellingen die je nodig hebt om schijven te branden. Ze tonen ook de parameters van uw schijf, het model en de opnamemogelijkheden. Het is het beste om gelicentieerde kopieën te gebruiken van programma's die zijn gedownload van de officiële websites van de fabrikanten.

Aanbevolen: