Hoe U Uw Woorden Op Een Foto Schrijft

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Woorden Op Een Foto Schrijft
Hoe U Uw Woorden Op Een Foto Schrijft

Video: Hoe U Uw Woorden Op Een Foto Schrijft

Video: Hoe U Uw Woorden Op Een Foto Schrijft
Video: ~Tutorial~ hoe zet je tekst bij een foto ♥♥ 2024, Mei
Anonim

Dankzij de rijke mogelijkheden voor het delen van de vruchten van creativiteit die het internet biedt, heeft de creatie van amateurfotocollages in de moderne wereld een werkelijk allesomvattende schaal gekregen. Dus soms is het voldoende om je eigen woorden op de foto te schrijven om mensen op een nieuwe manier naar een bekende afbeelding te laten kijken. Vrijheid van creativiteit wordt ook bevorderd door het bestaan van krachtige grafische editors zoals GIMP, die gratis worden verspreid.

Hoe u uw woorden op een foto schrijft
Hoe u uw woorden op een foto schrijft

Noodzakelijk

grafische editor GIMP 2.x

instructies:

Stap 1

Open het bestand van de afbeelding waarop u woorden wilt schrijven in de grafische editor GIMP. Selecteer hiervoor de items "Bestand" en "Open …" in het hoofdmenu van de toepassing. Het dialoogvenster "Afbeelding openen" verschijnt. Selecteer de gewenste media in de lijst Locaties. Navigeer in de directorylijst naar de directory waar het bestand zich bevindt. Markeer het bestand in de lijst. Klik op de knop "Openen".

Stap 2

Activeer het tekstvakgereedschap. Klik op de knop "Tekst: tekstlagen maken en bewerken" op de werkbalk. U kunt de gereedschapsknop snel vinden door naar het A-vormige pictogram te kijken.

Stap 3

Schrijf je woorden op de foto. Klik en houd de linkermuisknop ergens op de afbeelding. Verplaats de muiscursor op enige afstand verticaal en horizontaal. Het frame wordt uitgerekt na de cursor. Laat de muisknop los. Het kader over de afbeelding blijft staan. Er wordt ook een dialoogvenster met een tekstinvoerveld weergegeven. Voer uw tekst in. Klik op de knop Sluiten.

Stap 4

Selecteer het lettertype en de lettergrootte die worden gebruikt om het bijschrift weer te geven. Klik op de werkbalk onder Tekst op de knop naast Lettertype. Zal de lijst met lettertypen uitbreiden. Klik op een van de items. Voer in het vak Grootte de gewenste lettergrootte in. Selecteer in de lijst naast het veld de maateenheden voor de ingevoerde waarde (pixels, inches, millimeters, punten).

Stap 5

Kies een kleur voor de belettering. Klik op de knop naast "Kleur" op de werkbalk. Het dialoogvenster "Tekstkleur" wordt weergegeven. Kies je favoriete kleur. Klik op de knop "OK".

Stap 6

Stel typografische opties in voor het weergeven van tekst. Selecteer het type tekstuitlijning door op een van de knoppen achter "Uitvullen" te klikken. Voer in de onderstaande velden de waarden in voor de inspringing van de eerste regel tekst, regel- en letterafstand.

Stap 7

Plaats het tekstvak op het gewenste deel van de afbeelding. Sleep met de muis het kader met de tekst naar het deel van de afbeelding waar het zich uiteindelijk zou moeten bevinden. Verplaats de randen van het kader voor een nauwkeurigere positionering van de tekstlaag.

Stap 8

Transformeer het tekstvak indien nodig. Bewerk bovendien de tekst met behulp van de tools "Rotatie", "Schaal", "Kromming", "Perspectief", "Spiegel". Al deze tools kunnen worden geactiveerd met behulp van de knoppen op de taakbalk of via het gedeelte "Transformaties" van het menu "Extra".

Stap 9

Sla een kopie van de afbeelding op met het toegevoegde bijschrift. Selecteer "Bestand" en "Opslaan als …" in het menu, of druk op de toetsencombinatie Shift + Ctrl + S. In het dialoogvenster "Afbeelding opslaan" dat verschijnt, selecteert u de map waar het bestand zal worden geplaatst, de naam en het formaat. Klik op de knop "Opslaan".

Aanbevolen: