Winst Of Verlies Weergeven

Inhoudsopgave:

Winst Of Verlies Weergeven
Winst Of Verlies Weergeven

Video: Winst Of Verlies Weergeven

Video: Winst Of Verlies Weergeven
Video: Inkoopprijs – verkoopprijs en winst - verlies 2024, April
Anonim

Het weergeven van winst en verlies in de boekhouding van een onderneming is een van de belangrijkste operaties, aangezien onrendabele activiteiten de reden kunnen worden waarom de onderneming ter plaatse kan worden gecontroleerd door de belastingdienst.

Winst of verlies weergeven
Winst of verlies weergeven

instructies:

Stap 1

Geef het financiële resultaat van de boekhoudperiode in de balans weer als ingehouden winsten, of liever als het financiële resultaat minus belastingen en gerelateerde betalingen. Sluit rekening 99 op het einde van het jaar af door het ontvangen financiële resultaat van de onderneming af te schrijven tot de 84e. Toon de nettowinst/verlies over de periode op pagina 190 van de bijbehorende winst/verliesrekening.

Stap 2

Bereken het netto-inkomen met behulp van de volgende formule: winst voor belastingen minus voorwaardelijke belastingkosten en permanente belastingverplichting. Vorm het bedrag van de inkomstenbelasting op de debet en credit van rekening 68 voor de verslagperiode. Houd er rekening mee dat het saldo op rekening 68 ("Inkomstenbelastingen") nul of credit moet zijn.

Stap 3

Om rekeningen 68 en 99 op één lijn te brengen, vult u een extra rekening in waarop het verschil tussen de latente belastingverplichtingen wordt bepaald. Gebruik hiervoor een subrekening op rekening 76, die "Bijkomende inkomstenbelasting" wordt genoemd.

Stap 4

Als u een overschot heeft aan latente belastingvorderingen boven latente verplichtingen, noteert u dit in de boeking bij debet 99 Winst en verlies en debiteuren.

Stap 5

Geef in de winst-en-verliesrekening ook de volgende punten weer: het bedrag van de permanente belastingverplichting, de voorwaardelijke last voor winstbelastingen, tijdelijke en permanente verschillen die in de verslagperiode zijn ontstaan en hebben geleid tot een aanpassing van de voorwaardelijke last/opbrengst voor belasting, evenals de redenen voor de wijziging van de belastingtarieven in vergelijking met de vorige periode.

Stap 6

Neem een deel van de kosten, als het er veel zijn, op rekening 97, "Uitgestelde kosten". In dat geval kunt u de kosten die verband houden met de directe kosten van de onderneming stapsgewijs afschrijven. Het is ook noodzakelijk om het optreden van verliezen te rechtvaardigen en specifieke redenen te geven, bijvoorbeeld moeilijkheden bij de verkoop van hun producten, dalende vraag en lagere prijzen.

Aanbevolen: