Hoe Het Verlies Van Vorig Jaar In Te Tonen?

Inhoudsopgave:

Hoe Het Verlies Van Vorig Jaar In Te Tonen?
Hoe Het Verlies Van Vorig Jaar In Te Tonen?

Video: Hoe Het Verlies Van Vorig Jaar In Te Tonen?

Video: Hoe Het Verlies Van Vorig Jaar In Te Tonen?
Video: HaShem Took Back His Millions (THE MOVIE of The Life Story of Rabbi Yaron Reuven) 2024, Mei
Anonim

Om alle boekhoudkundige taken volledig te kunnen uitvoeren, moet de accountant de jaarlijkse winst- en verliesrekening van het bedrijf invullen. Een dergelijke rapportage dient de resultaten te bevatten van alle financiële activiteiten van de organisatie over de rapportageperiode. Elke accountant zou moeten weten hoe hij het verlies van vorig jaar moet weerspiegelen.

Hoe het verlies van het voorgaande jaar weer te geven?
Hoe het verlies van het voorgaande jaar weer te geven?

instructies:

Stap 1

Allereerst moet u weten dat het bij het invullen van de inkomsten- en uitgavenrapportage noodzakelijk is om dezelfde inkomsten en uitgaven per divisie weer te geven, als die er in de organisatie zijn. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat het verlies bij de onderneming in de documentatie tussen haakjes moet worden aangegeven.

Stap 2

Vermeld in de laatste kolom van het verslag de datum van de verslagperiode en de datum van de periode van het jaar dat aan dit verslagjaar voorafgaat. Ga verder met het invullen van de vereiste boekhoudkundige indicatoren. Hierbij is het belangrijk om te onthouden dat de laatste kolom gegevens bevat die vorig jaar zijn ontvangen, deze dienen gewoon over te worden genomen van het voorgaande rapportagejaar.

Stap 3

Vermeld in het eerste deel van genoemd rapport het bedrag van de inkomsten en uitgaven dat voortvloeit uit de normale activiteiten van het bedrijf. Voor deze:

Vul de kolom “Omzet” (010) in. Het is belangrijk om te onthouden dat deze kolom is ingevuld minus btw en accijnzen.

Stap 4

Vermeld in de kolom "Kosten van verkopen" (020) alle kosten die verband houden met de aankoop, vervaardiging of uitvoering van diensten, goederen en werken door de onderneming.

Stap 5

Vul de kolom “Brutowinst” (029) in. Trek hiervoor de informatie in kolom 020 af van kolom 010.

Dan - "Verkoopkosten" (030). Geef in deze kolom alle kosten aan die verband houden met de verkoop van producten door de onderneming.

Stap 6

Vul de benodigde gegevens in de kolom "Administratieve kosten" (040). In deze kolom worden alle kosten vermeld die samenhangen met de beloning van het gehele administratieve apparaat van de bedrijfsleiding.

Stap 7

Vul de kolom "Winst (verlies) uit verkopen" (050) in. Hier is het noodzakelijk om het financiële resultaat van de gewone bedrijfsuitoefening van de onderneming weer te geven. Om een dergelijk resultaat te verkrijgen, is het noodzakelijk om de kolommen "Commerciële kosten" (030) en "Administratieve kosten" (040) samen te vatten en vervolgens het verschil te berekenen tussen de verkregen gegevens en de gegevens uit de kolom "Brutowinst (verlies) " (029). Als het ontvangen bedrag kleiner is dan nul, moet het resultaat tussen vierkante haken worden geplaatst. Ga verder met het invullen van het tweede deel van het rapport.

Stap 8

Vul de kolom “Restvordering” (060) in. Denk eraan - dit bedrag kan geen dividenden omvatten die worden ontvangen door te investeren in het maatschappelijk kapitaal van een onderneming van andere organisaties. Vul de kolom “Te betalen rente” (070) in. Dit bedrag mag geen rente op leningen omvatten.

Stap 9

Vul de benodigde gegevens in de kolom "Inkomsten uit deelneming in andere organisaties" (080). Vul de kolommen "Andere bedrijfsopbrengsten" (090) en (100) in en vervolgens - "Niet-operationele inkomsten" (120). In deze kolom moet u alle verbeurdverklaringen, boetes, boetes aangeven.

Stap 10

Vermeld in de kolom "Niet-operationele kosten" (130) alle bedragen die zijn betaald als schadevergoeding.

Ga verder met het invullen van het derde deel van het rapport.

Stap 11

Vul de “Winst (verlies) voor belastingen” (140) in. Om dit te doen, moet u de gegevens van de kolommen 050, 060, 080, 090, 120, 070, 100, 130 nemen en deze optellen. Vul de kolom "Uitgestelde belastingvorderingen" (141), "Uitgestelde belastingverplichtingen" (142) in en vul de vereiste gegevens in de kolom "Actuele inkomstenbelasting" (150). Geef in de kolom "Nettowinst (-verlies) van de verslagperiode" (190) alle informatie aan die is verkregen als gevolg van het toevoegen van kolommen 140, 141, 142, 150. Klaar.

Aanbevolen: