Verborgen Mappen Weergeven In Windows 10

Inhoudsopgave:

Verborgen Mappen Weergeven In Windows 10
Verborgen Mappen Weergeven In Windows 10

Video: Verborgen Mappen Weergeven In Windows 10

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Windows 10 - openen van verborgen bestanden en mappen 2023, Januari-
Anonim

Standaard zijn in Windows-besturingssystemen, waaronder Windows 10, verborgen belangrijke bestanden en mappen met systeeminformatie verborgen. Om verschillende redenen kan het zijn dat de gebruiker verborgen mappen moet weergeven. In het Windows 10-besturingssysteem is dit vrij eenvoudig te doen.

Verborgen map windows 10
Verborgen map windows 10

Alle belangrijke systeembestanden en mappen in Windows 10 zijn standaard onzichtbaar - ze verschijnen niet in Verkenner. Dit wordt voornamelijk gedaan voor de veiligheid, zodat gebruikers niet per ongeluk de gegevens verwijderen die nodig zijn voor de juiste werking van het systeem. Soms is het echter nodig om toegang te krijgen tot deze systeemgegevens - hiervoor is het handig om te weten hoe u verborgen mappen in Windows 10 kunt openen.

Waarom verborgen mappen weergeven?

Wanneer de gebruiker niet actief met de computer werkt, hoeft hij in principe geen verborgen mappen weer te geven. Maar bij frequente installatie van programma's kunnen het downloaden van verschillende bestanden, vooral die afkomstig van niet-geverifieerde bronnen, ongewenste bestanden of virussen in het systeem terechtkomen.

De meeste geïnstalleerde programma's zoals:

  • kijkers;
  • Draaitafels;
  • Boodschappers;
  • Diverse toepassingstoepassingen,

De zogenaamde "staarten" blijven in het systeem achter. Dit zijn ook verborgen mappen en bestanden die de werkinformatie van deze applicatie bevatten. Na het verwijderen van een programma of virus blijven verborgen gegevens het systeem verstoppen. Tegelijkertijd kunnen ze bepaalde acties uitvoeren, updates proberen te downloaden, tools aan de taakbalk toevoegen en met andere programma's communiceren.

Dit legt natuurlijk een extra belasting op de hardwarecapaciteit en vertraagt ​​uiteindelijk de computer, waardoor de machine vastloopt en het systeem crasht.

Verborgen mappen openen in Windows 10 volgens Microsoft-ondersteuningsinformatie Microsoft

Om verborgen mappen in Windows 10 weer te geven, kunt u het beste de informatie op de Microsoft-ondersteuningssite raadplegen.

Volgens de officiële instructies is het voldoende om vier eenvoudige stappen te volgen:

  1. Ga naar de taakbalk en open de verkenner.
  2. Selecteer "Bekijken" - "Opties" - "Zoek- en mapinstellingen wijzigen".
  3. Vervolgens een nieuw paneel "Beeld", waar u in de sectie "Geavanceerde opties" de vereiste optie "Verborgen bestanden, mappen en gekoppelde schijven weergeven" moet selecteren.
  4. Klik OK".

Hiermee is de bewerking van het weergeven van verborgen mappen in Windows 10 voltooid.

Hulpvolle informatie

Als handige tip wordt gebruikers geadviseerd om niet alle verborgen mappen te tonen als dit met slechts één map moet gebeuren. Na het wijzigen van de parameters van verborgen mappen, is het noodzakelijk om het kenmerk "Verborgen" uit de vereiste map te verwijderen en vervolgens de waarden van andere mappen en bestanden in hun oorspronkelijke staat terug te brengen.

Dit kunt u doen door naar de eigenschappen van de map te gaan, waar u op het tabblad "Algemeen" de sectie "Attributen" vindt.

Het wordt aanbevolen om alle belangrijke systeemmappen weer te geven als het nodig is om onderhoudswerkzaamheden aan de computer uit te voeren.

Populair per onderwerp