Hoe Laat U Een Verlies Zien In De Resultatenrekening?

Inhoudsopgave:

Hoe Laat U Een Verlies Zien In De Resultatenrekening?
Hoe Laat U Een Verlies Zien In De Resultatenrekening?

Video: Hoe Laat U Een Verlies Zien In De Resultatenrekening?

Video: Hoe Laat U Een Verlies Zien In De Resultatenrekening?
Video: De winst-en-verliesrekening | Bedrijfseconomie 2024, Maart
Anonim

De winst- en verliesrekening is opgemaakt in formulier nr. 2 en bevat de volgende gegevens: baten en lasten uit gewone bedrijfsuitoefening, winst/verlies voor belastingen, overige baten en lasten, nettowinst/verlies van de verslagperiode, berekeningen voor de inkomstenbelasting, en Zie ook referentie-informatie.

Hoe laat u een verlies zien in de resultatenrekening?
Hoe laat u een verlies zien in de resultatenrekening?

instructies:

Stap 1

Ontcijfer de afzonderlijke soorten verliezen en winsten in het rapport. Maak een rapport op vanaf het begin van het jaar, en breng alle indicatoren in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Houd er rekening mee dat alle indicatoren van de huidige periode moeten worden vergeleken met de indicatoren van het voorgaande jaar, met uitzondering van wijzigingen in de wetgeving of de waarderingsregels van de onderneming.

Stap 2

Nummer de regels van het rapport in overeenstemming met de volgorde van de Staatsstatistiekencommissie van Rusland nr. 475; als je lijnen hebt waarvoor geen codes zijn ingesteld, nummer ze dan zelf. Geef digitale informatie weer in duizenden roebels, in de vorm van hele getallen. Zijn de bedragen hoger, vul dan de resultatenrekening in miljoenen in.

Stap 3

Vermeld advertentiekosten in het rapport, u kunt ze meenemen in de kosten van de huidige periode; toon ze dan op regel 030 "Zakelijke uitgaven". Of verdeel ze over de kosten van verschillende soorten producten / werken / goederen / diensten. Dan worden ze opgenomen in regel 020 "Kosten". Regels 060-100, die andere inkomsten en uitgaven weergeven, worden ingevuld volgens rekening 91. Vul regel 060 en 070 in, vul informatie in over het bedrag aan rente dat de organisatie moet betalen of ontvangen. Bijvoorbeeld het ontvangen van deposito's, obligaties of betalingen aan de bank.

Stap 4

Reflecteer in lijn 050 het financiële resultaat van de onderneming (verkoop van goederen / werken / producten / diensten). Definieer het als volgt: het verschil tussen de omzet, weergegeven in regel 010, en het bedrag aan kosten aangegeven in regel 020, 030, 040. Als het bedrijf tijdens de verslagperiode verlies heeft geleden, moet dit worden weergegeven in regel 050 met een negatieve waarde. Winst- en verliesinformatie is het belangrijkste onderdeel van de jaarrekening van een onderneming; het vult de gegevens aan die als definitief resultaat op de balans worden gepresenteerd en ontwikkelt ze.

Aanbevolen: