Cachegeheugen Bekijken

Inhoudsopgave:

Cachegeheugen Bekijken
Cachegeheugen Bekijken

Video: Cachegeheugen Bekijken

Video: Cachegeheugen Bekijken
Video: Cache legen op je Android-toestel: zo werkt het 2024, Mei
Anonim

In algemene zin betekent cachegeheugen snel toegankelijk geheugen, dat actuele informatie en berekeningsresultaten bevat. In moderne computers bevindt het cachegeheugen zich op dezelfde chip als de centrale verwerkingseenheid.

Cachegeheugen bekijken
Cachegeheugen bekijken

instructies:

Stap 1

Om gedetailleerde informatie over uw computer te krijgen, is het handig om het gratis CPU-Z-programma te gebruiken. Download het installatiebestand en voer het programma uit. Ga naar het tabblad Caches

Stap 2

Het cachegeheugen is onderverdeeld in niveaus. Hun aantal in moderne processors kan oplopen tot 3. Het geheugen van het eerste niveau L1 is het snelst. Om de informatieverwerking te optimaliseren, kan de L1-cache worden onderverdeeld in de L1 D-Cache-datacache en de L1 I-Cache-instructiecache (opdracht).

Stap 3

L2-cache is langzamer en groter. In oudere computers is het ontworpen als een aparte chip op het moederbord. L3-cache is de langzaamste, hoewel het veel sneller is dan RAM. L3-volume kan maximaal 24 Mb zijn.

Stap 4

U kunt de eigenschappen van het cachegeheugen ook bekijken met het programma Everest. Voer het programma uit en vouw de lijst "Moederbord" uit. Dubbelklik op "CPU". Aan de rechterkant van het venster, onder CPU-eigenschappen, ziet u opties voor de verschillende cacheniveaus

Stap 5

Selecteer in het menu "Extra" de opdracht "Cache en geheugen testen". Klik in het nieuwe dialoogvenster op de knop Benchmark starten. Het programma zal beginnen met het controleren van de prestaties van het geheugen voor het lezen, schrijven en kopiëren van informatie

Stap 6

Windows OS gebruikt een L2-cache om de toegang tot het systeemgeheugen te versnellen. U kunt de cachewaarde bekijken met behulp van de register-editor. Kies de opdracht Uitvoeren in het menu Start. Voer de regedit-opdracht in het zoekvak in.

Stap 7

Zoek de registersleutel HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetControlSession ManagerMemory Management. Deze map bevat informatie over alle soorten geheugen op uw computer.

Stap 8

De hoeveelheid cachegeheugen vindt u in het BIOS-menu. Wacht na het inschakelen van de computer op een korte POST-pieptoon. De regel Druk op Verwijderen om in te stellen verschijnt op het scherm. In plaats van Delete kan de BIOS-ontwerper een andere sleutel toewijzen, meestal F2 of F10. Zoek in het BIOS-menu het item CPU-configuratie - het geeft de cachegeheugenparameters aan.

Aanbevolen: