Een Stempel Gebruiken In Photoshop

Inhoudsopgave:

Een Stempel Gebruiken In Photoshop
Een Stempel Gebruiken In Photoshop

Video: Een Stempel Gebruiken In Photoshop

Video: Een Stempel Gebruiken In Photoshop
Video: Landschapsfoto retoucheren in Adobe Photoshop; Kloon stempel gebruiken [PHOTOSHOP] 2024, Mei
Anonim

De "Stempel" of Clone Stamp Tool verwijst naar de Photoshop-tools die het vaakst worden gebruikt bij het retoucheren van foto's. Met Clone Stamp kunt u delen van de afbeelding aanpassen door pixels van de geselecteerde bron eroverheen te kopiëren.

Een stempel gebruiken in Photoshop
Een stempel gebruiken in Photoshop

Noodzakelijk

Photoshop-programma

instructies:

Stap 1

Om met het gereedschap Kloonstempel te werken, schakelt u het in door op de S-toets te drukken of door op het gereedschapspictogram in het gereedschapspalet te klikken.

Stap 2

Plaats de cursor op het fragment van de foto, dat zal dienen als bron voor het kopiëren van pixels, en klik met de linkermuisknop terwijl u de Alt-toets ingedrukt houdt.

Stap 3

Verplaats de cursor naar het gebied van de afbeelding waarover u de gekopieerde pixels wilt plaatsen en klik met de linkermuisknop. Als u een groot deel van de afbeelding moet kopiëren, houdt u de linkermuisknop ingedrukt en schildert u met een stempel zoals een gewoon penseel. Een kruis dat over de foto beweegt, geeft aan uit welk gebied de pixels zijn gekopieerd.

Stap 4

U kunt de penseelgrootte van het gereedschap Kloonstempel op dezelfde manier aanpassen als elk ander penseel. Klik op de pijl in het deelvenster Penseel onder het hoofdmenu en pas de parameters Master Diameter en Hardness aan. De waarde van de eerste parameter bepaalt de diameter van de stempel waarmee u werkt, en de tweede parameter bepaalt de hardheid van de randen van het penseel. Door de hardheidswaarde op maximaal te zetten, krijgt u een afdruk met scherpe randen. Als de waarde laag is, worden de penseelstrepen vervaagd aan de randen.

Stap 5

Het gereedschap Kloonstempel kan in elke vorm worden gevormd. Selecteer hiervoor een penseelvorm in de lijst in het deelvenster Penseel of op het tabblad Vorm penseeluiteinde van het palet Penselen. Het is natuurlijk nauwelijks de moeite waard om een kwast in de vorm van een bloem of oude film te gebruiken om huidimperfecties op de foto te corrigeren, het is verstandiger om hiervoor een gewone ronde kwast te gebruiken. Er is echter een keuze uit de vorm van de borstel voor deze tool.

Stap 6

Met de moduslijst kunt u de overvloeimodus van de gekopieerde pixels instellen. Met de instelling Dekking kunt u de dekking van de afdruk aanpassen en met de parameter Stroom kunt u de intensiteit aanpassen. Bij het retoucheren van portretten krijgt deze parameter een waarde van ongeveer vijfentwintig tot dertig procent toegewezen om de textuur van de bewerkte afbeelding te behouden.

Stap 7

Standaard kopieert de kloonstempel alleen pixels van de actieve laag. Als een geopend document meer dan één laag met verschillende dekkingsinstellingen heeft, kunt u alle zichtbare pixels op verschillende lagen kopiëren. Schakel hiervoor het selectievakje Alle lagen samplen in.

Aanbevolen: