Een Lasso Gebruiken In Photoshop

Inhoudsopgave:

Een Lasso Gebruiken In Photoshop
Een Lasso Gebruiken In Photoshop
Anonim

Het is geen gemakkelijke taak om een gebied met een willekeurige vorm en niet-uniforme kleur in de afbeelding te selecteren. Dit gebeurt met behulp van tools uit de groep "Lasso". Ze bevinden zich allemaal onder de knop met de afbeelding van de lus in het paneel "Extra". Gebruik voor snelkoppelingen de sneltoets L.

Lasso wordt gebruikt om een willekeurig gebied te selecteren
Lasso wordt gebruikt om een willekeurig gebied te selecteren

Hoe een gewone "Lasso" werkt

In theorie is alles eenvoudig. Met de tool kunt u lijnen van elke vorm maken, alsof u met een potlood tekent. Klik op het punt waar de selectie begint en verplaats de cursor vervolgens, zonder de muisknop los te laten, langs het selectiegebied. Je moet terug naar het startpunt.

Als u de knop eerder loslaat, voltooit het programma de gestarte selectie automatisch met een rechte lijn. Maar in de praktijk is het onwaarschijnlijk dat u een complex pad nauwkeurig kunt volgen. De muis is een te grof hulpmiddel, het gebruik van de Lasso is handig als u een grafisch tablet gebruikt.

Rechthoekige lasso

Het gereedschap verschilt van het vorige doordat het alleen rechte lijnen tekent. De rechthoekige lasso is geweldig als de omtrek van het geselecteerde object bestaat uit hoeken en veel rechte lijnen (bijvoorbeeld een ster).

Klik om het startpunt in te stellen en verplaats de cursor langs het pad totdat u het hoekpunt van de hoek bereikt. Klik op dit punt nog een keer om een extra punt te maken en verander de richting van de selectie.

Herhaal deze actie totdat je de hele vorm hebt geselecteerd en terugkeert naar het startpunt. Wanneer een kleine cirkel onder de cursor verschijnt, klikt u met de muis om de selectie te voltooien.

Magnetische lasso

Bij gebruik van deze tool analyseert Photoshop de kleuren van de pixels onder de cursor en bepaalt welke moeten worden geselecteerd. Magnetische lasso werkt alleen goed tegen een eenvoudige contrasterende achtergrond.

Klik op het punt waar u de selectie wilt starten en verplaats de cursor langzaam langs de omtrek van het object. U hoeft de muisknop niet ingedrukt te houden. Het programma voegt automatisch bevestigingspunten toe aan de contourlijn. Verplaats de cursor naar het beginpunt om de selectie te beëindigen.

Als een deel van de selectie door gebieden met weinig contrast gaat, of als de omtrek van het object scherpe hoeken heeft, moet u enkele van uw eigen ankerpunten toevoegen door op de selectieomtrek te klikken. Als het punt verkeerd is ingesteld, beweegt u de cursor eroverheen en drukt u op de Backspice-toets.

Als een deel van het pad een rechte lijn vormt, kunt u tijdelijk overschakelen naar het gereedschap Rechthoekige lasso. Om dit te doen, terwijl u de Alt-toets ingedrukt houdt, klikt u op het punt waar de selectie langs een rechte lijn moet beginnen en vervolgens op het punt waar het moet eindigen.

Hoe de lasso-tools aan te passen

Alle gereedschapsbedieningen bevinden zich in de optiebalk. Aan de linkerkant bevinden zich vier knoppen waarmee u de werkingsmodus van het gereedschap kunt selecteren: Nieuwe selectie maken, Toevoegen aan selectie, Aftrekken uit selectie en Doorsnijden met selectie.

Feather vervaagt de grenzen van een selectie; waarden worden ingevoerd in pixels. Hoe hoger het getal, hoe vager de selectieomtrek. Als u het veld leeg laat, zijn de randen van de selectie scherp.

Als u de optie Anti-aliasing aanvinkt, worden de randen van de selectie enigszins verzacht om de kleurovergang tussen de achtergrond en de selectie vloeiender te maken. De hoeveelheid afvlakking wordt automatisch bepaald door het programma.

Naast de reeds vermelde parameters, beschikbaar voor bijna alle selectietools, heeft "Magnetic Lasso" extra instellingen. Als u ze correct gebruikt, kunt u het werk met de tool aanzienlijk vereenvoudigen en de kwaliteit van de selectie verbeteren.

De parameter Breedte specificeert de afstand tussen de cursor en de rand van het object. De standaardwaarde is 10 pixels, maar deze kan worden gewijzigd van 1 tot 256. Als de omtrek van een object veel hoeken heeft, moet de waarde worden verlaagd en voor de selectie van gladde objecten - worden verhoogd.

Contrast regelt het verschil in kleur tussen de achtergrond en de markering. Als de randen van het object niet veel verschillen van de achtergrond, probeer dan het percentage te verhogen, maar het is beter om een ander hulpmiddel te gebruiken.

De waarde die is opgegeven voor Frequentie is van invloed op het aantal ankerpunten dat de tool zal maken. Als het geselecteerde fragment een complexe contour heeft met veel bochten, hoeken, bochten, moet het aantal ankerpunten worden verhoogd. Dit veld is standaard ingesteld op 57, wat in de meeste gevallen optimaal is.

"Het veranderen van de druk van de pen verandert de breedte van de pen" - de functie met deze lange naam is bedoeld voor eigenaren van grafische tablets. Met de applicatie kunt u de breedte-instellingen wijzigen door de pen harder of zwakker op de tablet te drukken.

Aanbevolen: