Hoe Maak Je Een Stempel In Photoshop

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Stempel In Photoshop
Hoe Maak Je Een Stempel In Photoshop

Video: Hoe Maak Je Een Stempel In Photoshop

Video: Hoe Maak Je Een Stempel In Photoshop
Video: How to Create a Rubber Stamp Effect in Adobe Photoshop 2024, Mei
Anonim

Om het ongewenste element uit de afbeelding te verwijderen en het te vervangen door de achtergrond van de onbeschadigde delen van de afbeelding, moet u het gereedschap Kloonstempel in Photoshop gebruiken.

Hoe maak je een stempel in Photoshop
Hoe maak je een stempel in Photoshop

Noodzakelijk

  • - "Photoshop"-programma
  • - minimaal basisvaardigheden in het werken met grafische programma's

instructies:

Stap 1

Met het gereedschap Kloonstempel in Photoshop kunt u bepaalde gebieden van een afbeelding klonen en deze gebieden overbrengen naar een bepaalde locatie in de afbeelding.

Vergroot om te beginnen, indien nodig, de bewerkte afbeelding met het hulpmiddel Vergrootglas.

het hulpmiddel Vergrootglas selecteren
het hulpmiddel Vergrootglas selecteren

Stap 2

Selecteer vervolgens het gereedschap Kloonstempel in de gereedschapskist. Klik in het bovenste paneel van het Photoshop-programma op de pijl (omgekeerde driehoek) rechts van het woord "Brush". Selecteer in het tabblad dat verschijnt de gewenste maat (diameter) van het gereedschap "Stempel".

Stap 3

Als u nu de cursor over de afbeelding beweegt, heeft deze de vorm van een cirkel van de grootte die u hebt gekozen. Plaats deze cirkel op het gebied van de afbeelding waar u de achtergrond wilt klonen. Houd met uw linkerhand op het toetsenbord de Alt-toets ingedrukt. En nu, terwijl u de "Alt"-toets met uw rechterhand ingedrukt houdt, klikt u met de muis (zoals gewoonlijk op de linkermuisknop). Alles, het geselecteerde gebied wordt gekloond in het geheugen van de computer. Nu kan de Alt-toets worden losgelaten.

het kloongebied van de achtergrond definiëren
het kloongebied van de achtergrond definiëren

Stap 4

Om het gekloonde gebied af te drukken (maak een stempel), verplaats (op het toetsenbord en de muistoetsen op dit moment, niet drukken) de cirkel naar het gebied waar u het wilt afdrukken en klik. Op deze manier krijgt u een afdruk van het gekloonde afbeeldingsgebied op de juiste plaats.

Stap 5

Doe vervolgens dezelfde stempels om het ongewenste element uit de afbeelding te verwijderen. Probeer vóór elke nieuwe stempelafdruk te klonen op een nieuwe plaats die qua kleur het dichtst in de buurt komt van het gebied waar u de stempel gaat afdrukken.

Aanbevolen: