Hoe Verander Ik De Tijdelijke Map

Inhoudsopgave:

Hoe Verander Ik De Tijdelijke Map
Hoe Verander Ik De Tijdelijke Map

Video: Hoe Verander Ik De Tijdelijke Map

Video: Hoe Verander Ik De Tijdelijke Map
Video: How To Change Between Miles and KM on Google Maps (Distance Units) 2024, Mei
Anonim

In moderne besturingssystemen wordt een speciale map gebruikt voor officieel gebruik - de tijdelijke map. Dit is een afkorting voor het woord "Tijdelijk", wat de essentie van deze map weergeeft. Programma-installatiebestanden, bedieningsinformatie, gedeeltelijk uitgepakte gecomprimeerde mappen worden allemaal opgeslagen in temp. En voor elke gebruiker van het systeem is deze map apart. Daarnaast is er een systeembrede tijdelijke gegevensmap die voor alle accounts geldt. Als je wilt, kun je de locatie van deze mappen wijzigen, bijvoorbeeld wanneer er weinig vrije ruimte is op de logische schijf met Windows.

Hoe verander ik de tijdelijke map
Hoe verander ik de tijdelijke map

instructies:

Stap 1

Maak een map met de naam Temp waar u deze wilt hebben. Open bijvoorbeeld de D:-schijf en klik met de rechtermuisknop op een lege ruimte. Selecteer het item "Nieuw" in het contextmenu, beweeg de muisaanwijzer over de vervolgkeuzelijst "Map". Typ in Latijnse karakters de naam ervoor - Temp. Dit is een voorwaarde voor de juiste werking van alle programma's.

Stap 2

Open het startmenu als u WINDOWS XP gebruikt. Selecteer "Instellingen" en klik met de linkermuisknop op de regel "Configuratiescherm". Zoek het opschrift "Systeem" en klik erop. Als u aanpassingscategorieën ziet in plaats van pictogrammen, selecteert u de koppeling Prestaties en onderhoud. Er wordt een gedetailleerde pagina geopend, waar u het gewenste pictogram ziet.

Stap 3

Selecteer het tabblad Geavanceerd met de muisaanwijzer en klik vervolgens op de knop Omgevingsvariabelen onderaan in het midden van het venster. Op het scherm verschijnt een gebied dat in twee delen is verdeeld. De paden zijn bovenaan aangegeven, d.w.z. de locatie van de gebruiker temp en tmp variabelen die de tijdelijke map van uw gebruiker vullen. Onder in het venster ziet u, als u de schuifbalk gebruikt, de adressen voor de algemene systeemvariabelen, dat wil zeggen de bronnen voor het vullen van de tijdelijke servicedirectory.

Stap 4

Markeer de lijntemperatuur in de bovenste helft van het venster met een enkele druk en druk op de knop Wijzigen. Er wordt een venster geopend met de titel "Een gebruikersvariabele wijzigen" en met twee velden: de naam van de variabele en het adres, dat wil zeggen de locatie. Voer het pad in naar de map die in stap 1 is gemaakt, bijvoorbeeld D: Temp en klik op OK. Herhaal nu hetzelfde met de tweede regel. Nu worden de tijdelijke gegevens van uw gebruiker opgeslagen op het opgegeven adres.

Stap 5

Blader door de lijst met systeemvariabelen in de onderste helft van het venster. Markeer de regel met de tekst TEMP C: WINDOWSTemp en klik op de knop "Wijzigen". Het dialoogvenster "Systeemvariabele wijzigen" wordt geopend, dat ook twee regels bevat. Voer het pad naar de Temp-map die u hebt gemaakt opnieuw in en bevestig uw keuze door op OK te klikken. Herhaal deze bewerking voor de variabele tmp.

Stap 6

Klik op OK onderaan het venster en nogmaals op OK om het scherm Systeemeigenschappen te sluiten. Start je computer opnieuw op. De plaatsing van de tijdelijke map is voltooid.

Stap 7

Als u WINDOWS 7 of Vista gebruikt, opent u het menu Start in de linkerbenedenhoek van uw scherm. Dubbelklik op het pictogram Systeem of selecteer de koppeling Systeem en beveiliging als u een categorieweergave gebruikt. Wanneer een scherm wordt geopend met een lijst met mogelijke bewerkingen, klikt u met de linkermuisknop op het opschrift "Systeem". Hoe dan ook, er wordt een algemene computerinformatiepagina geopend. Zoek in de linkerkolom de link "Geavanceerde systeeminstellingen" en klik erop.

Stap 8

Klik op de knop "Omgevingsvariabelen" en u ziet een venster voor het wijzigen van gebruikers- en servicevariabelen. Ga dan te werk zoals beschreven in de punten 4, 5, 6 van deze handleiding.

Aanbevolen: