Is Het Mogelijk Om De Tijdelijke Map Te Wissen?

Inhoudsopgave:

Is Het Mogelijk Om De Tijdelijke Map Te Wissen?
Is Het Mogelijk Om De Tijdelijke Map Te Wissen?

Video: Is Het Mogelijk Om De Tijdelijke Map Te Wissen?

Video: Is Het Mogelijk Om De Tijdelijke Map Te Wissen?
Video: *ALLES* Laten Zien In De NIEUWE Map!! (+ Een Geheim) 2024, April
Anonim

De tijdelijke map groeit soms tot een ongelooflijke grootte. Wat zit er in opgeslagen en kan het schoongemaakt worden?

Is het mogelijk om de tijdelijke map te wissen?
Is het mogelijk om de tijdelijke map te wissen?

Het komt voor dat sommige mappen in de systeempartitie enorm groot worden en het voor de computer moeilijk maken om te werken. Het is noodzakelijk om periodiek onnodige bestanden te verwijderen, maar veel gebruikers zijn bang om in mappen te klimmen waarvan de inhoud hen onbekend is.

Een van deze mappen heet Temp en bevindt zich in de systeemmap van Windows.

Inhoud

De map bevat tijdelijke bestanden. Ze zijn gemaakt door programma's voor hun werk, dezelfde programma's moeten dan alle tijdelijke bestanden verwijderen. Helaas vergeten ze vaak om zelf op te ruimen en beginnen de bestanden zich op te stapelen.

Soms vindt u distributies, fragmenten van documenten, bestanden met verschillende extensies in de tijdelijke map. Over het algemeen hoopt zich daar afval op.

Kan de map worden schoongemaakt?

Ja, u moet mappen opschonen met tijdelijke bestanden. Dit zal helpen om schijfruimte vrij te maken zonder complicaties en verliezen. Bovendien kan de grootte van deze map soms volledig onfatsoenlijk worden. In bijzonder ernstige gevallen kan het tot de helft van de schijfruimte in beslag nemen.

Het is de moeite waard om te weten dat de tijdelijke map niet altijd volledig nutteloze bestanden bevat. Soms ligt er wat de programma's nog moeten werken. Het verwijderen van deze bestanden kan tot fouten leiden.

Er zijn verschillende manieren, waaronder veilige, die voorkomen dat u iets verwijdert dat u nodig heeft, zelfs als u een onervaren gebruiker bent.

Kortom, u kunt gewoon alle bestanden in de tijdelijke map selecteren en ze verwijderen. Degenen die niet worden verwijderd, zijn nodig voor het werk, de rest wordt gesloopt. Hoewel deze methode geen 100% garantie geeft dat u geen enkel deel van het document verwijdert dat nu niet wordt gebruikt, maar later nodig zal zijn.

U moet ook onthouden dat de map zelf in geen geval kan worden verwijderd. Dit is de systeemmap die Windows nodig heeft om te draaien. Het verwijderen ervan kan leiden tot fouten en instabiliteit van het besturingssysteem. Prullenbak is alleen de inhoud van de map.

Maplocatie

Het is heel gemakkelijk om het te vinden. Open een willekeurige bestandsbeheerder, bijvoorbeeld de standaardverkenner en selecteer de schijf waarop het systeem is geïnstalleerd.

Zoek vervolgens een map met de naam windows. Dit is de hoofdsysteemmap. Open het en zoek de tijdelijke map. Soms kan deze map zich ook in de root van de schijf bevinden waarop het besturingssysteem is geïnstalleerd.

Afhankelijk van de gebruikersinstellingen in Windows, wordt u mogelijk om beheerderstoegang gevraagd. Kom met deze rechten en voel je vrij om digitale rommel van je computer te verwijderen.

Aanbevolen: