Hoe De Map Tijdelijke Internetbestanden Te Legen

Inhoudsopgave:

Hoe De Map Tijdelijke Internetbestanden Te Legen
Hoe De Map Tijdelijke Internetbestanden Te Legen

Video: Hoe De Map Tijdelijke Internetbestanden Te Legen

Video: Hoe De Map Tijdelijke Internetbestanden Te Legen
Video: Als je dit GEHEIM hebt geleerd, gooi je de plastic fles nooit meer weg! 2024, Mei
Anonim

Tijdelijke internetbestanden, of tijdelijke internetbestanden, worden door internetbrowsers op de harde schijf van uw computer opgeslagen. Dit is nodig zodat de inhoud van de reeds bezochte webpagina's sneller wordt geladen wanneer u deze opnieuw bekijkt. Soms zijn er te veel van deze bestanden, wat een negatief effect heeft op het netwerk. In dit geval moet u de map Tijdelijke internetbestanden wissen.

Hoe de map Tijdelijke internetbestanden te legen
Hoe de map Tijdelijke internetbestanden te legen

instructies:

Stap 1

Klik op de knop "Start" en selecteer "Configuratiescherm" in het menu. Als het paneel zich in de categorieweergave bevindt, selecteert u het pictogram Netwerk- en internetverbinding en het pictogram Internetopties. Als het paneel een klassieke uitstraling heeft, selecteer dan meteen "Internetopties". Er wordt een nieuw dialoogvenster geopend.

Stap 2

Zorg ervoor dat u zich op het tabblad Algemeen bevindt en zoek naar het gedeelte Browsegeschiedenis. Klik daarin op de knop "Verwijderen". In het extra venster "Browsegeschiedenis verwijderen" dat wordt geopend, markeert u het item "Tijdelijke internetbestanden" met een markering en klikt u op de knop "Verwijderen". Wacht tot de bewerking is voltooid.

Stap 3

U kunt hetzelfde rechtstreeks in Internet Explorer doen. Start IE en selecteer "Internetopties" in het menu "Extra". Herhaal de stappen in de vorige stap. U kunt ook het item "Browsegeschiedenis verwijderen" selecteren in het menu "Extra", dit zal hetzelfde venster "Browse verwijderen" oproepen.

Stap 4

Om de cache van de Java-plug-in te wissen, opent u het Configuratiescherm via de Start-knop en schakelt u over naar de klassieke weergave met de link-knop in de linkerbovenhoek van het venster. Klik op het Java-pictogram en het dialoogvenster Java-configuratiescherm wordt geopend.

Stap 5

Zorg ervoor dat u zich op het tabblad Algemeen bevindt en zoek naar het gedeelte Tijdelijke internetbestanden. Klik daarin op de knop Instellingen - er wordt een extra dialoogvenster geopend, klik op de knop Bestanden verwijderen onderaan. In het queryvenster zijn de items Toepassingen en Applets en Traceer- en logbestanden al gemarkeerd met een markering. Klik op de knop OK, wacht tot de bewerking is voltooid en sluit achtereenvolgens alle geopende vensters.

Stap 6

Gebruik een logische aanpak om tijdelijke internetbestanden in andere browsers te verwijderen. De Mozilla Firefox-browser houdt bijvoorbeeld logs bij van bezoeken en downloads, formulieren en zoekopdrachten, enzovoort. Dienovereenkomstig moet u deze logboeken wissen. Om dit te doen, start u uw browser en selecteert u het item "Recente geschiedenis wissen" in het menu "Logboeken". Markeer de benodigde items in het venster dat verschijnt en klik op de knop "Nu wissen". Wacht tot de bewerking is voltooid.

Aanbevolen: