Sneeuw Maken In Photoshop

Inhoudsopgave:

Sneeuw Maken In Photoshop
Sneeuw Maken In Photoshop

Video: Sneeuw Maken In Photoshop

Video: Sneeuw Maken In Photoshop
Video: Nep sneeuw in Photoshop 2024, Maart
Anonim

Het sneeuweffect is niet erg moeilijk te maken in Photoshop, maar het kan handig zijn om een winterfoto dramatischer te maken of een nieuwjaarsstemming aan een foto toe te voegen.

Sneeuw maken in Photoshop
Sneeuw maken in Photoshop

Noodzakelijk

Geschikte afbeelding, Adobe Photoshop

instructies:

Stap 1

Open de afbeelding waarop u sneeuw wilt tekenen, bijvoorbeeld een foto met dennentakken en kerstspeelgoed.

Begin in gebieden waar de sneeuw donkerder zou moeten zijn. Neem het gereedschap Penseel en een van de standaardpenselen van Photoshop, bestaande uit veel afzonderlijke punten. Kies # c7cad7 voor de kleur en laat wat penseelstrepen achter waar je de sneeuw donkerder wilt maken. Maak de straal van de borstel kleiner en voeg sneeuw toe aan de fijnere details. Om het besneeuwde reliëf meer uitgesproken te maken, neem je het gereedschap Branden met de volgende instellingen Bereik - Middentonen, Belichting - 50% en maak je er sommige plekken mee donkerder.

Stap 2

Laten we verder gaan met het tekenen van sneeuw met een gemiddelde mate van verlichting. Maak het helderder dan de achtergrond, maar houd het zo helder mogelijk voor de sneeuw op de voorgrond. Neem nog een Penseel in vorm, maar ook bestaande uit veel punten. De kleur past zo # d6d9e7. Voeg extra details en details toe aan de middelste achtergrond.

Stap 3

Neem een penseel waarvan de punten behoorlijk uit elkaar liggen, zet de kleur op f2f0f7. Teken sneeuw op de voorgrond. Maak het penseel kleiner en schilder sneeuw op de dennennaalden. Een deel ervan kan nog witter worden gemaakt.

Stap 4

Maak een nieuwe laag en schilder er enkele witte streken op in de richting van de dennennaalden. Vervaag ze met de Blur Tool.

Stap 5

Om het effect van vallende sneeuw te maken, maak je een foto met sneeuwbanken, besneeuwde bomen, maar niet sneeuwt. Het is mogelijk om dit effect ook op andere foto's te doen. Maak een nieuwe laag. Selecteer de overvloeimodus van de laag Scherm in het palet Lagen. Gebruik zwart als basiskleur. Pas het volgende effect toe Filter - Schets - Grafische pen, kies de parameters die het meest geschikt zijn voor uw foto. Pas Filter-Blur-Gaussiaans vervagen toe om het effect te versterken. Zet de dekking van de laag op ongeveer 70%.

Aanbevolen: