Hoe Tanden Witter Te Maken In Photoshop

Inhoudsopgave:

Hoe Tanden Witter Te Maken In Photoshop
Hoe Tanden Witter Te Maken In Photoshop

Video: Hoe Tanden Witter Te Maken In Photoshop

Video: Hoe Tanden Witter Te Maken In Photoshop
Video: Tanden wit maken met Photoshop 2024, April
Anonim

Het is geen geheim dat je met behulp van het AdobePhotoshop-programma veel vervelende fouten kunt corrigeren die pas na de fotosessie naar voren kwamen. Maar er is een van de vele manieren om de kleur van menselijke tanden te corrigeren, het is beschikbaar voor gebruikers die niet eens zo goed zijn in het gebruik van dit programma.

Hoe tanden witter te maken in Photoshop
Hoe tanden witter te maken in Photoshop

instructies:

Stap 1

Laad de afbeelding. We bestuderen zorgvuldig het kleurenschema en de aard van de verlichting die op de foto is vastgelegd. Dit is erg belangrijk, zodat de "verbeteringen" die we hebben aangebracht na kleurcorrectie geen komisch effect creëren, maar een persoon echt verfraaien. Er is een misvatting dat hoe witter de tanden, dat wil zeggen, hoe minder ze hun eigen kleur hebben, hoe beter. Dit is niet waar. Stel je voor dat een kamer wordt verlicht door een gekleurde lamp, zoals een blauwe tint. Dan lijken de sneeuwwitte overhemden lichtblauw, de witte tafelkleden ook, het oogwit glinstert blauw, maar om de een of andere reden hebben de tanden van het model een neutraal - vuilgrijze tint. In de echte wereld kan dit niet, of beter gezegd, zijn als het model ernstige aandoeningen van de mondholte heeft. Dit moet worden begrepen voordat we ingaan op de hulpmiddelen voor kleurcorrectie. De gezonde tandkleur in de afbeelding is de kleur van witte objecten in een specifieke lichtsituatie.

Stap 2

Laten we aan de slag gaan. Selecteer met behulp van de tool uit de Lasso-set het gebied dat op de afbeelding moet worden verwerkt. Voordat u begint met het schetsen van de contouren van de tanden, stelt u de parameter Feather in op 3-5 px, hierdoor worden de randen van de selectie soepel en zacht, wat natuurlijker is. We volgen zorgvuldig de rand van de tanden en het tandvlees, waarbij we in moeilijke situaties rekening houden met het tandglazuur, omdat de randen die in een onnatuurlijke kleur op de lippen en het tandvlees opnieuw zijn geverfd, niet de beste gezichtsversiering zijn.

Stap 3

Lijn de kleur van de tanden uit. Gebruik hiervoor het Fotofilter (menu Afbeelding> Aanpassingen> Fotofilter …). Schakel de selector naar de Custom Color-modus. Nu is het tijd om te onthouden over de scèneverlichting. Als er witte objecten in de afbeelding zijn, zal het voor ons gemakkelijker zijn. Klik op het vak dat de aangepaste kleur instelt en verplaats de cursor (het uiterlijk heeft de vorm van een pipet aangenomen) naar de afbeelding. We klikken op de plaats van de afbeelding (witte doek, papier, muur of, ten slotte, het wit van de ogen), wat ons informatie kan geven over de kleur waarmee het gezicht van het model wordt verlicht. Er moet aan worden herinnerd dat highlights witte vlekken zijn die buiten het dynamische bereik van de afbeelding in helderheid vallen, bijvoorbeeld lampen of felle schittering zijn niet geschikt voor ons - menselijke tanden gloeien tenslotte niet, daarom kunnen ze er niet zo wit uitzien als bollen.

Als er geen geschikte witte objecten in de afbeelding zijn, moet de kleur op eigen risico en risico worden gekozen. Stel je voor welke tint het witte oppervlak zou krijgen als het naast een persoon in deze afbeelding zou staan, zoek en stel deze kleur in op het kleurveld in het instellingenvenster. Onthoud dat zelfs bij de meest correcte verlichting het glazuur van de tanden nog steeds niet neutraal is, maar zijn eigen kleur heeft - een lichte natuurlijke tint van ivoor.

Het wordt aanbevolen om de parameter Density (effectdichtheid) in te stellen op een waarde van ongeveer 70%, maar dit kan variëren. Observeer hoe het veranderen van het de afbeelding beïnvloedt.

Technische tip: Als de selectieomtrek - de flikkerende stippellijn rond de tanden - verhindert dat u de afbeelding ziet, kunt u deze tijdelijk onderdrukken door op Ctrl + H te drukken. Haast je niet om de selectie helemaal te verwijderen, het zal nog steeds nuttig voor ons zijn.

Stap 4

Als u klaar bent met het uitlijnen van de kleur van uw tanden, kunt u ze iets meer helderheid en duidelijkheid geven. Gebruik hiervoor de eenvoudigste tool - het deelvenster Helderheid / Contrast (menu Afbeelding> Aanpassingen> Helderheid / Contrast). Overdrijf het niet met het accentueren van het glazuur. Kijk bij het kiezen van een parameter naar de afbeelding als geheel, zodat de glans van de tanden van het model "het witte licht niet verdoezelt" - dit komt het artistieke beeld duidelijk niet ten goede, het zal het beeld nep maken.

Aanbevolen: