Hoe Maak Je Een Flikkerende Foto

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Flikkerende Foto
Hoe Maak Je Een Flikkerende Foto

Video: Hoe Maak Je Een Flikkerende Foto

Video: Hoe Maak Je Een Flikkerende Foto
Video: Maak je Eigen Arcadekast! - De Hardwarehoek 2024, April
Anonim

Wat je luie zelf je ook vraagt, het maken van een flikkerende foto is niet zo moeilijk. Slechts een paar vaardigheden in de Adobe Photoshop-editor en het programma zelf zijn voldoende.

Hoe maak je een flikkerende foto
Hoe maak je een flikkerende foto

Noodzakelijk

Adobe Photoshop

instructies:

Stap 1

Open Adobe Photoshop en maak er een nieuw document in: klik op Bestand> Nieuw of druk op Ctrl + N. Geef in de velden "Breedte" (Breedte) en "Hoogte" (Hoogte) de vereiste parameters op. Als je een afbeelding voor een avatar maakt, moet je al in dit stadium nadenken over de grootte, want sommige bronnen (blogs, forums, enz.) ondersteunen alleen bepaalde verhoudingen, bijvoorbeeld 64x64 of 32x32, enz. Nadat u de breedte en hoogte hebt opgegeven, klikt u op "Maken".

Stap 2

Open de afbeelding op basis waarvan u een flikkerende afbeelding wilt maken: druk op de sneltoetsen Ctrl + O, selecteer in een nieuw venster het gewenste bestand en klik op "Openen". Gebruik het gereedschap Verplaatsen (sneltoets V) om deze afbeelding naar het document te slepen dat in de eerste stap van de instructie is gemaakt.

Stap 3

Als de afmetingen niet overeenkomen, corrigeer dan eerst de afmetingen van de afbeelding. Om dit te doen, maak je eerst de achtergrond van de afbeelding in een laag: zoek deze op in de lijst met lagen, dubbelklik erop met de linkermuisknop en klik meteen op OK in het venster dat verschijnt. Selecteer het zoomgereedschap (Z) en zoom uit totdat de randen van de afbeelding zichtbaar zijn. Druk op Ctrl + T, houd de linkerknop op een van de verschenen transparante vierkanten ingedrukt en sleep de muis in de gewenste richting. Druk op Enter en sleep de afbeelding naar het nieuwe document. Als de afmetingen niet overeenkomen, herhaalt u deze stappen tot een acceptabel resultaat.

Stap 4

Open nu het document waarnaar u de afbeelding hebt gesleept en klik op Venster> Animatie. Verplaats de cursor naar de knop rechtsonder in het menu dat verschijnt. Als het pop-upvenster "Converteren naar tijdlijnanimatie" verschijnt, raak de knop dan niet aan, als "Converteren naar frameanimatie" erop klikt. Met andere woorden, je zou in stop-motion animatie moeten zijn.

Stap 5

Open het vervolgkeuzemenu, dat zich onderaan het frame bevindt, en selecteer daarin "0.1 sec". Maak nog een frame door te klikken op "Geselecteerde frames dupliceren" onderaan het animatiemenu. Er komt nog een frame bij. Selecteer het, ga naar het Lagen-venster en zet de dekking op 0%.

Stap 6

Gebruik Ctrl om beide frames te selecteren en klik op "Tweens animatieframes". Voer in het invoerveld "Frames toevoegen" (Frames to add) bijvoorbeeld 5 in en klik op OK. Er verschijnen nog vijf extra frames in het animatievak, die de overgang van de eerste naar de laatste weergeven. Maak nog een frame en stel de dekking in op 100%. Selecteer het laatste frame en voeg nog 5 frames toe. Nu heb je je beeldflikkerende animatie klaar, klik op Afspelen om het te zien.

Stap 7

Om het resultaat op te slaan, drukt u op de sneltoetsen Alt + Shift + Ctrl + S, in het venster dat verschijnt, in het invoerveld Looping-opties, stelt u Forever in en klikt u op Opslaan. Geef in het volgende venster het pad voor het toekomstige bestand op, voer de naam in en klik op "Opslaan".

Aanbevolen: