Portretten Schilderen In Photoshop

Inhoudsopgave:

Portretten Schilderen In Photoshop
Portretten Schilderen In Photoshop

Video: Portretten Schilderen In Photoshop

Video: Portretten Schilderen In Photoshop
Video: Les 322 Photoshop - Hoe maak ik een schilderij van een portret foto 2024, Mei
Anonim

Een mooi en origineel vrouwenportret kan niet alleen met verf en potloden op papier worden getekend, maar ook met behulp van computergraphics. Nadat u Photoshop, een tablet en een pen hebt geïnstalleerd, kunt u de techniek van het tekenen van portretten op een computer onder de knie krijgen en spectaculaire en mooie afbeeldingen maken die het niveau van moderne grafische meesters benaderen.

Portretten schilderen in Photoshop
Portretten schilderen in Photoshop

instructies:

Stap 1

Maak eerst een nieuw document in Photoshop en gebruik een tablet om een schets te maken - teken de hoofdlijnen en contouren van het toekomstige portret op een witte achtergrond, schets de locatie van gelaatstrekken, maak een silhouet van een kapsel met dunne lijnen. Als de schets klaar is, maak je een kleurenpalet om de huid te schilderen.

Stap 2

Maak een aparte laag en selecteer een paar primaire kleuren waarmee je over de huid gaat schilderen - de hoofdtoon, en dan een paar lichtere en donkere overgangstinten. Vervolgens hoeft u tijdens het tekenen geen kleuren te selecteren - het is voldoende om met het palet naar de laag te gaan en de pipet te gebruiken om de gewenste tint te selecteren.

Stap 3

Verf over de hele huid in het portret met een neutrale basiskleur om een basis te creëren en schilder vervolgens de schaduwen met een donkerdere tint. Kies een lichtroze kleur voor de lippen en schets hun contouren. Markeer in lichtere tinten beige de delen van het gezicht die door licht worden getroffen en schets vervolgens de gearceerde delen en jukbeenderen in meer detail.

Stap 4

Gebruik een basispenseel met Shape Dynamics en 70% dekking, 2-4 px dik, verf de wenkbrauwen en richt de haren naar één kant. Maak de toppen van de wenkbrauwen dun en langwerpig door verschillende drukniveaus op de pen op de tablet te gebruiken.

Stap 5

Verf over de ogen met de basiskleuren, maak de randen iets donkerder en maak het midden van de oogbol iets lichter. Verduister het bovenste ooglid en breng ook een kleine schaduw aan op het onderste ooglid. Maak de iris lichter door een zwarte pupil op de basistint van het oog te tekenen en er veel dunne stralen vanaf te halen.

Stap 6

Maak de iris volumetrisch door deze stralen te schilderen met een penseel van verschillende diktes. Voeg een lichtvlek toe rond de binnenste ooghoek en teken vervolgens roze stippen in de ooghoeken. Verf op een nieuwe laag wimpers met een donkere dunne borstel met 60% dekking. Gebruik de Dodge Tool en Burn Tool om sommige delen van de ogen helderder en donkerder te maken, waardoor ze dieper en levendiger worden.

Stap 7

Teken na de ogen de lippen - teken schaduwen in de hoeken over de hoofdkleur, evenals lichtvlekken. Teken gebogen lijnen die de omtrek van de lippen vormen en gebruik een dunne, verspreide borstel om de textuur van de lippen te schilderen. Breng een klein lichtgebied aan op de bovenlip en maak vervolgens een aanpassingslaag met niveaus (Nieuwe aanpassingslaag> Niveaus) en corrigeer de hoofdtoon van de afbeelding.

Stap 8

Voeg de lagen samen en maak een kopie van de gemaakte laag. Voeg wat ruis toe door Ruis toevoegen te kiezen in het filtermenu en de waarde in te stellen op 7-9%, en dan ruis uit alle delen van de afbeelding te wissen, behalve de huid. Geef structuur aan de huid met behulp van de belangrijkste overgangskleuren uit het palet en verf vervolgens het haar.

Stap 9

Creëer eerst het algehele volume van het haar door de gebieden met donkere en lichtere kleuren binnen de omtreklijn te markeren en trek vervolgens strengen in de gebieden van de glijdende kleur. Waar het licht niet op het haar schijnt, maak het donkerder. Maak een achtergrond voor het portret.

Aanbevolen: