Hoe Te Leren Schilderen In Photoshop

Inhoudsopgave:

Hoe Te Leren Schilderen In Photoshop
Hoe Te Leren Schilderen In Photoshop

Video: Hoe Te Leren Schilderen In Photoshop

Video: Hoe Te Leren Schilderen In Photoshop
Video: figuren schilderen in photoshop 2024, Mei
Anonim

Photoshop is een van de meest populaire en krachtige programma's voor het maken en verwerken van bitmapafbeeldingen. Het is erg moeilijk en onmogelijk om het onder de knie te krijgen zonder speciale training. Als je ontwerper wilt worden, moet je leren schilderen in Photoshop. Dit is moeilijk, maar mogelijk. Waar te beginnen en hoe verder te gaan? Laten we het in volgorde uitzoeken.

Hoe te leren schilderen in Photoshop
Hoe te leren schilderen in Photoshop

Noodzakelijk

Photoshop, tablet, tekenvaardigheid

instructies:

Stap 1

Om te leren tekenen in Photoshop, hoef je alleen maar te kunnen tekenen. Leuk als je een kunstacademie of universiteit achter je hebt staan. Hoewel het gemakkelijk genoeg is om een beetje talent te hebben, een paar boeken over tekenen en compositie, en een verlangen om je te ontwikkelen. Eerst de theorie lezen, oefenen op papier, aan de slag. Als je hebt geleerd hoe je schetsen kunt maken en ze later in schilderijen kunt veranderen, kun je dit alles gemakkelijk herhalen met een computer. Toegegeven, het is niet erg handig om met een muis te tekenen. Koop daarom een tablet. Het zal de indruk wekken dat u daadwerkelijk met een potlood of penseel tekent. De hand bevindt zich in de gebruikelijke positie en u kunt nauwkeuriger en mooier tekenen.

Stap 2

Nu kunt u doorgaan met het leren van Photoshop. Het is noodzakelijk om vertrouwd te raken met de basis, het doel, de hulpmiddelen en de mogelijkheden voordat u iets op de computer probeert te tekenen. Gaandeweg leer je steeds meer nieuwe dingen, leer je werken met lagen, gebruik je verschillende effecten en nog veel meer.

Stap 3

Er zijn verschillende paden die je kunt nemen. De eerste daarvan zijn face-to-face cursussen. Kies de cursussen die bij u passen door hun programma zorgvuldig te bekijken. Als je tevreden bent met de inhoud en de kosten van de training, meld je dan aan. Hoogstwaarschijnlijk zult u meer dan één cursus moeten volgen. Niemand geeft immers alle informatie in één keer door. Volg eerst de beginnerscursus, daarna kun je meer gevorderde cursussen volgen en zelfs meer gevorderden studeren. Na verloop van tijd zul je merken dat cursussen in richting van elkaar zullen verschillen: Photoshop voor een fotograaf zal aanzienlijk verschillen van een Photoshop-cursus voor een ontwerper. Een groot pluspunt van deze manier van leren tekenen in Photoshop is dat leraren je beheersen, je helpen, je niet laten ontspannen, je ambitie ondersteunen.

Stap 4

De tweede manier is online cursussen. Ze worden ook betaald. En ze verschillen ook van elkaar in de mate van complexiteit en in richtingen. De initiële cursus is voor iedereen hetzelfde. En dan komen de verschillen tevoorschijn: tekenen, ontwerpen, boetseren, retoucheren, animatie, etc.

Stap 5

De derde optie is geschikt voor de meest wilskrachtige en georganiseerde mensen. Als je vastbesloten bent om te leren schilderen in Photoshop, maar van niemand afhankelijk wilt zijn, ga dan zelfstudie doen. Er zijn veel gratis en betaalde materialen op internet die u zullen helpen uw doel te bereiken, evenals voltijdse cursussen. Veel van deze schijven kosten veel geld en zijn video-opnames van seminars, masterclasses, lessen of cursussen. Sommigen van hen kunnen gratis worden gedownload op internet. Het voordeel van dit type training is dat je dit materiaal altijd bij je hebt en op elk moment het moment kunt zien dat je nodig hebt, iets herhalen, stoppen, overwegen. Daarnaast kun je zelf je studierooster plannen en oefenen op een geschikt moment.

Aanbevolen: