Hoe Te Schilderen In Photoshop

Inhoudsopgave:

Hoe Te Schilderen In Photoshop
Hoe Te Schilderen In Photoshop

Video: Hoe Te Schilderen In Photoshop

Video: Hoe Te Schilderen In Photoshop
Video: Photoshop | Van foto naar schilderij (Dutch) 2024, Mei
Anonim

Het simuleren van make-up kan, net als veel andere taken die met de Photoshop-editor worden uitgevoerd, op verschillende manieren worden gedaan. Gekleurde vlekken, die het effect van decoratieve cosmetica creëren, worden op de foto geplaatst met kant-en-klare penselen of geverfd met de standaardgereedschappen van deze grafische editor.

Hoe te schilderen in Photoshop
Hoe te schilderen in Photoshop

Noodzakelijk

  • - Photoshop-programma;
  • - vijl met een set make-upborstels;
  • - Foto.

instructies:

Stap 1

Make-up aangebracht met behulp van Photoshop-tools ziet er veel natuurlijker uit in afbeeldingen van hoge kwaliteit met een grote mate van detail. Voordat u aan het werk gaat, moet u ruis van de foto verwijderen en huidafwijkingen maskeren. Om dit te doen, laadt u de foto in het programma met de toetsen Ctrl + O en maakt u er een kopie van op een nieuwe laag met de combinatie Ctrl + J.

Stap 2

Om ruis te verwijderen, past u de optie Ruis verminderen toe in de groep Ruis in het menu Filter. Kleine onvolkomenheden kunnen van de huid worden verwijderd met het gereedschap Retoucheerpenseel. Gebruik de Shift + Ctrl + N-toetsen om in het document een laag te plakken waarop de resultaten van het toepassen van deze tool zich bevinden, en activeer de optie Alle lagen samplen in de instellingen voor Retoucheerpenseel.

Stap 3

Om te voorkomen dat zorgvuldig aangebrachte make-up verloren gaat tegen de rode huid, past u de kleur aan met een aanpassingslaag die is gemaakt met de optie Selectieve kleur in de groep Nieuwe aanpassingslaag in het menu Laag. Standaard wordt het filtervenster geopend om de rode kleuren aan te passen. Verlaag de hoeveelheid zwart in dit kleurbereik, vj; yj, door de schuif Zwart naar links te schuiven.

Stap 4

U kunt schaduwen aanbrengen en de wimpers op de foto verven met behulp van een set kant-en-klare make-upborstels. Dergelijke sets zijn te vinden op internetbronnen die zijn gewijd aan Photoshop en grafisch ontwerp. Nadat u het bestand met de extensie abr hebt gedownload, schakelt u het gereedschap Penseel ("Brush") in en klikt u op de knop in de rechterbovenhoek van het penseelpalet. Selecteer de optie Penselen laden in het menu dat wordt geopend om nieuwe penselen in het programma te laden.

Stap 5

Voeg een transparante laag in het bestand in en selecteer een geschikt staal uit de set die u zojuist hebt geladen in het penseelpalet. Maak van de basiskleur de tint waarmee je de schaduwen gaat simuleren. Klik met een penseel op een nieuwe laag en maak een afdruk aan. Gebruik de opties van de groep Transformeren ("Transformatie") van het menu Bewerken ("Bewerken") om het spoor dat door het penseel wordt achtergelaten aan te passen aan de afmetingen van de foto. U kunt de footprint verplaatsen met behulp van het gereedschap Verplaatsen.

Stap 6

Schaduw neppenselensets hebben meestal opties voor het linker- en rechteroog. U kunt de gemaakte afdruk gewoon kopiëren en horizontaal omdraaien met de optie Horizontaal spiegelen van de groep Transformeren en naar het andere oog verplaatsen.

Stap 7

Blush wordt op een vergelijkbare manier aangebracht. Verander de overvloeimodus van de schaduwen in Linear Burn ("Lineaire dimmer") en verminder de dekking van de laag totdat je een realistisch resultaat krijgt. Gebruik de Soft Light-modus voor blush. Een laag met een kleur die lippenstift simuleert, kan in dezelfde modus of in Vermenigvuldigen ("Vermenigvuldigen") worden aangebracht. Verlaag in het laatste geval de dekking tot twintig of dertig procent.

Stap 8

Vind je geen geschikte kwast, kies dan een gewone ronde kwast en schilder er schaduwen mee op een nieuwe laag. De overtollige gebieden kunnen worden verwijderd met het gummetje.

Stap 9

Om de wimpers te kleuren, selecteert u het wimperborsteltje, maakt u er een zwarte afdruk van op een nieuwe laag en legt u deze op de foto in de modus Vermenigvuldigen. Mogelijk moet u het vervormen met de optie Verdraaien in de groep Transformeren om de penseelafdruk op de foto te laten passen.

Stap 10

Wimpers kunnen worden geverfd met het gereedschap Freeform Pen. Teken met deze tool, in de modus Paden ("Paden"), een reeks gebogen lijnen die overeenkomen met de vorm van de wimpers in de afbeelding. De rol van mascara wordt gespeeld door een slag, waarvoor je een andere laag moet maken.

Stap 11

Keer terug naar het penseel en selecteer een penseel dat rond is en half zo breed is als de streek die u aan het maken bent. Meestal is een penseel van 2 of 3 pixels voldoende. Ga naar het Paths-palet, klik op de wimpercontour en selecteer de optie Stroke Path. Zoek in de gereedschapslijst het gereedschap Penseel. Als u de uiteinden van de geverfde wimpers dunner wilt maken dan het midden, schakelt u de optie Druk simuleren in.

Stap 12

Gebruik de optie Opslaan als in het menu Bestand om de momentopname op te slaan. Als je de kleur van je lippenstift of oogschaduw gaat veranderen, kies dan psd om op te slaan.

Aanbevolen: